skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK

SØK LOKALT PÅ:

Molde på sporet

Molde Fotballklubb vant 2-1 og tok tre etterlengtede poeng hjemme mot Tromsø torsdag.

Publisert 05.05.2005 20:11. Oppdatert 06.05.2005 09:29.

Dag Roar Ørsal...........5

1:Elendig, 2:Ute av form, 3:Dårleg, 4:Under pari, 5:Middels, 6:God, 7:Svært god, 8:Landslagsklasse, 9:Strålande, 10:Verdsklasse.

Vurdert av Øyvind Johan Heggstad og Arne Flatin.

Kampfakta

Molde – Tromsø 2-1 (1-1)
Molde stadion
4525 tilskuere
Mål: 1-0 Stian Ohr (3), 1-1 Ole Martin Årst (21), 2-1 Rob Friend (80).
Dommer: Svein-Erik Edvartsen, Hamar.
Gult kort: Matej Mavric og Toni Kallio, Molde, Karim Essediri, Tromsø.

Lagene:
Molde (4-4-1-1): Lars Ivar Moldskred – Trond Strande, Marcus Andreasson, Matej Mavric, Toni Kallio – John Andreas Husøy (Dag Roar Ørsal fra 55.), Magnus Kihlberg, Petter Rudi, Thomas Mork (Tommy Eide Møster fra 83.) – Stian Ohr – Rob Friend.

Tromsø (4-3-3) Bo Andersen – Thomas Hafstad, Arne Vidar Moen (Kim Larsen fra 81.), Benjamin Kibebe, Daniel Torres (Janne Hietanen fra 46.) – Patrice Bernier, Lars Iver Strand (Jonas Johansen fra 58.), Bjørn Johansen – Karim Essediri, Ole Martin Årst, Hans Åge Yndestad.

Stian Ohr
– Dette var deilig. Det betyr mye for selvtilliten endelig å vinne en kamp. Det sa Moldes og banens beste, Stian Ohr til NTB etter 2-1-seieren over Tromsø.
Molde ligger fortsatt sist på tabellen, men har i alle fall skaffet seg kontakt etter søndagens kamp på Molde stadion – en kamp Molde-spillerne rett og slett hadde bestemt seg for å vinne.
De var klart best det første kvarteret i første omgang og den første halvtimen i annen omgang. Ellers var det jevnt mellom lagene, og med litt flaks kunne Tromsø ha fått med i alle fall ett poeng hjem.

Spissene scoret

Lynraske Stian Ohr ble kampens store profil med scoring allerede etter tre minutter, da han utnyttet en dårlig avklaring fra Tromsø-forsvaret. Han la også inn til Rob Friend, som scoret seiersmålet i det 80. minutt.
I mellomtiden hadde Tromsøs beste, Ole Martin Årst utlignet til 1-1 på Tromsøs aller første mulighet i det 21. minutt.
Rob Friend var trolig kampens gladeste person da han satte inn Moldes seiersmål. Molde-spissen har ikke scoret tidligere i år, og følte nok tungt på ansvaret for Moldes manglende uttelling både når det gjelder scoringer og poenger.
Han bommet på en 100-prosentsjanse tidlig i kampen og hadde også et stolpeskudd i annen omgang. Da han endelig fikk uttelling kokte det på Molde stadion.

Lykkelig Bosse

Bosse Johansson (Foto: Omar Sejnæs)
Tromsø var på høyde med Molde i perioder, og hadde både stolpeskudd og andre sjanser som kunne ha snudd kampen til sin fordel. Tromsø-trener Otto Ulseth sa til NTB at laget hans var for dårlige i defensiv forflytning i begynnelsen av begge omganger, da Molde var klart best.
– Vi hadde våre beste muligheter i slutten av begge omganger, også da Molde scoret seiersmålet, sa Ulseth. Han medgir at Molde var best og vant fortjent.
Det falt en tung stein fra Molde-trener Bo «Bosse» Johanssons hjerte da seieren var et faktum. Svensken var rolig som alltid, men etter 2-1-scoringen ble han sett gestikulerende på sidelinjen et lite øyeblikk.
– Jo, dette var en viktig seier for oss, og det var viktig at Rob scoret, sa svensken. Nå ser han ryggen til lagene foran, og det kan gå mot et særdeles spennende bunnoppgjør mellom Molde og Ålesund 16. mai.
– Vi fortjente å vinne i dag, men det skulle ikke mye til før Tromsø å klare uavgjort. Årst gjorde det veldig godt, sa Johansson.