skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 
Color LIne Stadion i Ålesund er ikke bra nok, mener handikapforbundet. (Fotomontasje: Biong Arkitekter)
Color LIne Stadion i Ålesund er ikke bra nok, mener handikapforbundet. (Fotomontasje: Biong Arkitekter)

Kritiserer Color Line Stadion

Forholdene for tilskuere som bruker rullestol er ikke gode nok ved nye Color Line Stadion i Ålesund, mener Norges Handikapforbund.

Publisert 06.04.2005 16:01.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Handikapforbundet har undersøkt forholdene for bevegelseshemmede tilskuere ved de 13 tippeliga-arenaene i Norge.
Daglig leder i AaFK, Henrik Hoff, er ikke enig. Han mener at klubben har lagt opp plassene på en god og funksjonell måte, og at handikapp-plassene også er blant de beste på hele stadion.

Bortetribuna

Men ifølge Norges Handikapforbund er ikke plassene romslige nok. Dessuten er alle rullestolplassene samlet på ett sted. Men mest kritikkverdig er det at det ikke finnes rullestolplasser på bortetribuna. Dermed må bortesupportere i rullestol sitte sammen med AaFKs supportere. Det synes organisasjonsjef i Norges Handikapforbund Nord Vest, Jorid Søvik, ikke noe om.

Av alle tippeligastadionene er det bare Molde stadion som har unngått dette, men det kan bli bedre også i Ålesund. Henrik Hoff mener at det kan være plass til et par rullestolbrukere foran boretribuna, så lenge det er bak sikkerhetssonen.

Henrik Hoff

Kiosken

Vurderingen som handikapforbundet har gjort av stadion er basert på tegningene, og ut fra dem mener de at kiosken på stadion ikke vil bli godt tilgjengelig for rullestolbrukere. Hoff avviser det og sier det er ett plan og ikke hindringer mellom rullestolplassene og kiosken. Handikapforbundet viser blant annet til at Molde stadion har en senket disk i kiosken.

Molde nesten perfekt

Og det er kun et stadion i landet som er tilnærmet perfekt i forhold til kravene Norges Handikapforbund stiller, nemlig Molde Stadion. Ådne Ohrvik i Molde Fotball sier det selvsagt er hyggelig å høre, men at det ikke er så vanskelig å tilpasse seg behovene hvis man bare har en dialog.

AaFK har også arbeidet bevisst med tilrettelegging og fått positive tilbakemeldinger underveis, sier Henrik Hoff.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM AAFK
Siste saker:
Flere saker: ALT OM MOLDE FK

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no