skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Vil ha videodømming

Reidar Vågnes vil innføre videdømming i fotballen(Foto:Scanpix)
Reidar Vågnes vil innføre videdømming i fotballen(Foto:Scanpix)
Molde-trener Reidar Vågnes tar nå til orde for videdømming innen fotballen. Han mener dette må på plass for å gjøre spillet enda mer rettferdig.

Publisert 05.01.2005 12:58.
Av Rune Hustad

Spørsmålet om videdømming eller ei er aktualisert igjen etter kampen mellom Manchester United og Tottenham i går kveld. Der ble Tottenham snytt for vinnermålet like før slutt, fordi dommerne ikke så at ballen var over streken.

Molde-treneren har lenge vært tilhenger av å ta i bruk videodømming. Han mener dette vil være et viktig hjelpemiddel for dommerne. Og Vågnes vil ikke bare ha videodømming for å avklare om ballen har vært over målstreken eller ei. Han mener slik dømming bør taes i bruk også i andre situasjoner som er avgjørende for kamputfallet. Vågnes mener også at videodømming bør kunne brukes i ettertid for å være med på avgjøre om en utvisning var riktig eller ei. Han mener imidlertid at det er viktig å være bevisst på hvilke situasjoner denne typen dømming brukes i, og at man må passe seg for at ikkje sjarmen med fotballen forsvinner.

Delvis enig med Vågnes

Einar Halle er tidligere toppdommer, og nå medlem av dommerutvalget i Norges Fotballforbund. Han er tilhenger av et system som kan hjelpe dommerne med å avgjøre om ballen har vært i mål eller ei. Halle er ikke like begeistret for tanken på bruk av videdømming på generell basis. Han mener at dommeravgjørelsene fremdeles i størst mulig grad må gjøres der og da.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM MOLDE FK

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no