skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK

SØK LOKALT PÅ:

Molde sikret plassen

John Andreas Husøy som var en av målscorerene, takker publikum Foto: SCANPIX
Med 3-0 over Bodø/Glimt sikret Molde eliteserie-kontrakt for neste år, mens Bodø/Glimt går til kvalifisering.

Publisert 31.10.2004 13:47. Oppdatert 31.10.2004 13:54.

Molde (NTB): - Vi er naturligvis lettet over at Vålerenga slo Stabæk, og vi bør ha en brukbar sjanse til å slå Sandefjord eller Kongsvinger i kvalifiseringen, sier Bodø/Glimts Runar Berg.

I år som i fjor trakk nedrykkstruede Molde det lengste strået i absolutt siste runde. Nå vil trener Reidar Vågnes høyere opp på tabellen. Han vil gjøre Molde til et topplag igjen - dersom han får lov.

Molde har scoret for få mål. Vågnes innser at det må hentes
inn folk i det fremste leddet.

- Vi har flere spillere i kikkerten. Hvem det er må jeg komme tilbake til, sier Vågnes.

Blant fotballentusiaster i Molde er det de siste ukene stilt spørsmål ved trenerduoen Reidar Vågnes/Odd Berg på bakgrunn av resultatene i år.

Vågnes selv sier at hensynet til klubben veier tyngst for hans vedkommende, og har ikke ofret egen skjebne en tanke.

Moldespillerne jubler etter at de gikk opp i ledelse. Foto: SCANPIX

Stil og pondus

Lørdagens kamp var blant de bedre i år. Molde avsluttet med stil, pondus, vilje og mot slutten av kampen også med mål.

Det var mange sjanser på begge sider. Molde hadde de fleste og største, og vant fortjent.

Bodø/Glimts Runar Berg brente en straffe på 0-0 i det 50.
minutt.

Hadde den gått inn, kunne resultatet fort blitt annerledes,
sier en skuffet Berg.

Petter Rudi mener at et Glimt-mål på straffe ville ha vært særdeles urettferdig, men innser at det kunne gitt kampen en annen vending.

Molde dominerte første omgang med 5-1 i sjanser. I annen omgang kom Bodø/Glimt etter hvert bedre med i kampen, og det holdt seg fram til straffen som Molde-keeper Eddie Gustafson reddet.

John Andreas Husøy jubler sammen med Thomas Mork. Glimt-spillerne fortviler. Foto: SCANPIX

Husøy banens beste

Derfra var kampen Moldes: I det 57. minutt scoret Moldes bestemann, John Andreas Husøy. Så fulgte Rob Friend opp med en heading via bakken og i mål.

Thomas Mork punkterte kampen med dagens flotteste scoring. I en presset situasjon satte han ballen perfekt i det lengste hjørnet.

Derfra og inn var det stående applaus fra nesten 9000 på Molde stadion.

Helhjertet

Molde dro seieren i land med en helhjertet laginnsats. John Andreas Husøy, Marcus Andreasson, Toni Kallio og Eddie Gustafsson gjorde alle en stor kamp. Husøy var banens beste.

Bodø/Glimt satset på kontringer, og var nær ved å lykkes flere ganger. Trond F. Ludvigsen og Stig Johansen gjorde sine saker godt, men mål ble det ikke. Aasmund Bjørkan bommet på en kjempesjanse.

Best hos Bodø/Glimt var Andre Hanssen, som ble skadet tidlig i kampen men kom innpå igjen med bandasje over halve hodet.

Han reddet på strek, og var god å ha i flere andre situasjoner da Molde presset som verst.