skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK

SØK LOKALT PÅ:

Endelig seier for Molde

(Molde - Odd Grenland 2-1) Molde hadde kniven på strupen da Odd kom på besøk søndag kveld. Plutselig klarte laget å vise spillet som fikk laget tippet på medaljeplass.

Publisert 26.09.2004 22:03. Oppdatert 26.09.2004 22:22.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Sjur Øverås Knudsen

nrk.no fulgte hele kampen

Gjestene fra Skien kom med tre strake seirer i bagasjen, mens Molde ikke hadde vunnet på syv seriekamper.

Fire av disse kampene var hjemme i Molde.

Molde lå under nedrykksstreken, og gjestenes keeper hadde til gode å slippe inn mål i Tippeligaen. Ting så ikke lyst ut for de blå-hvite.

Svak åpning

Hjemmelaget åpnet kampen nervøst og svakt. Feilpasningene florerte, og Odd var nær ved å ta ledelsen ved både Anders Rambekk og Morten Knutsen.

Anders Hasselgård scoret Moldes første mål. (Foto: Per-Tormod Nilsen / SCANPIX)

Rambekks forsøk ble avverget av Moldes gode keeper Eddie Gustafsson, mens Knutsen bommet målet alene med keeperen.

I midten av omgangen tok Molde mer og mer over kommandoen, og da Anders Hasselgård fikk foten på et innlegg fra makker Thomas Mork måtte tyske Heinz Müller inn i nettet og hente en ball for første gang siden han kom til Odd.

Molde fortsatte å trykke på etter scoringen, til glede for de 4493 tilskuerne på Molde Stadion som er vant med å se laget trygge enhver mulighet.

Bernt Hulsker var nær ved å øke ledelsen da han rett før pause fikk to sjanser foran Müller, men uten å overliste Odds keeper.

Hjemmetrykk

Andre omgang begynte slik den første sluttet. Molde spilte med stor selvtillit og plantet laget inne på gjestenes banehalvdel.

Uten målscorer Hasselgård i andre omgang måtte andre spillere stå frem og få bukt med Moldes største problem denne sesongen - score mål. Finske Toni Kallio scoret i forrige helgs slakt-oppgjør for Vålerenga, og gjentok bedriften i søndagens oppgjør mot Odd.

Kaptein Magnus Kihlberg, tilbake fra skade, fyrte av fra 30 meter. Müller hadde ingen mulighet for å holde prosjektilet, og Kallio dukket opp og styrte ballen inn i nettmaskene. Müller måtte ta sin andre tur inn i buret.

Selvmål

Mot slutten av kampen trakk Molde seg inn på egen halvdel. I ti minutter sto Odd og spilte ballen til hverandre på egen halvdel.

Til slutt fikk Oddranes favoritt Espen Hoff nok av småspillet, og begynte selv å sette fart mot vertenes mål. Hoff skaffet gjestene corneren som førte til Petter Rudis selvmål.

Landslagsspilleren Rudi kan trøste seg med tre poeng, en god kamp, og tittelen banens beste spiller. Rudi styrte i Moldes gode perioder det meste som skjedde på midtbanen, og fikk også det beste ut av sine medspillere.

Kamp for å overleve

Molde kan trenge Rudi i god form mot slutten av sesongen. Laget er inne i sin svakeste sesong siden 1993 – da klubben sist rykket ned. Folk rundt klubben er likevel ved godt mot etter seieren over Odd.

Nykommerne Kallio, Rob Friend, Mitja Brulc og Matej Mavric regnes som gode forsterkninger, mens midtbaneterrieren og kapteinen, Kihlberg, er tilbake fra skade.

Klarer laget å score mål, kan en ny kontrakt med Tippeligaen være innenfor skuddvidde.