skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Klart for fotball-fest

Nesten 30 000 mennesker kommer til å se våre tre topplag i aksjon på søndag. Det er med andre ord klart for den sedvanlige 16.maifesten for fotballtilhengerne.

Publisert 14.05.2004 10:23.
Av Rune Hustad

Flest mennesker blir det naturlig nok på Lerkendal, hvor Molde skal opp mot Rosenborg. Fra Trønderhovedstaden meldes det om nesten utsolgt hus allerede, og det betyr at minst 22 000 mennesker vil se oppgjøret. Og, det er kanskje ikke så rart at Rosenborg sine tilhengere vil se sitt lag den 16.mai, for laget har ikke tapt hjemme på denne datoen siden 1983...

Det blir fullt på Lerkendal søndag.

Molde bør være fornøyd med U

Nå viser imidlertid Rosenborg svakhetstegn, og de kommer altså rett fra ett 4-1 tap mot Tromsø. Så blir spørsmålet hvordan det tapet vil slå ut på RBK. Mest trolig vil de nå samle seg og bevise hva de egentlig kan, men så er spørsmålet om de er så gode som de har vært de siste sesongene. Uansett får Molde det tøft nok, og ingen skal si at Molde har hatt det enkelt på bortebane så langt denne sesongen. De spilte borte mot Brann foran 15000 tilskuere, og fulgte opp borte mot Viking foran også der 15 000 tilskuere. Ett poeng ble fangsten på de to kampene, og poenggevinst, uansett uavgjort eller seier, skal Molde utvilsomt være fornøyd med på Lerkendal. Magne Hoseth skal forøvrig være forsiktig i denne kampen. Han har allerede to gule kort, og får han ett til må han stå over oppgjøret mot Tromsø.


Tommy Sylte scora seiersmålet på Kråmyra den 16.mai 2002.
Foto:Arne Flatin, NRK.

Prestisjeoppgjør

Også på Høddvoll er det klart for fotballfest når hjemmelaget tar imot Aalesunds Fotballklubb. Bortelaget har hatt den klart beste sesongstarten av de to, men i ett slikt lokaloppgjør spiller tabellposisjon ingen rolle. Her er det prestisjen som rår, og alle spillerne kommer til gi mer enn 100 prosent for å vinne kampen. Sist lagene møttes den 16.mai var i 2002. Da rykket AaFK opp, og den eneste kampen de tapte på hjemmebane det året, var mot Hødd. Nå vil Aalesund utvilsomt ha revansje, men om de klarer det gjenstår å se.
Høddvoll oransje?

Det som imidlertid er sikkert, er at de kommer til å få støtte fra et stort publikum. Så langt har flere billetter blitt solgt til Ålesund enn til Hødd sitt nærområde. Så spørs det om de klarer å farge Høddvoll oransje på linje med det de fikk til på Molde stadion i fjor.

Ett er ihverfall sikkert. Fotballens høytidsdag nærmer seg, og så er det bare å håpe at publikum får oppleve det beste fra sine lag.

GOD KAMP!

Siste saker:
Flere saker: ALT OM MOLDE FK
Siste saker:
Flere saker: ALT OM AAFK
Siste saker:
Flere saker: ALT OM HØDD

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no