skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK

SØK LOKALT PÅ:

Rudi og MFK slo Lyn

Moldetrener Reidar Vågnes glad for å ha Petter Rudi tilbake i moldetrøya.
Moldetrener Reidar Vågnes glad for å ha Petter Rudi tilbake i moldetrøya. Foto: Gunnar Sandvik
Molde (NTB-Kjell Herskedal): Molde var klart best og slo Lyn fortjent 2-0 i åpningskampen på Molde stadion mandag.

Publisert 12.04.2004 21:32. Oppdatert 13.04.2004 10:03.
Lyn, som av mange er utropt til medaljekandidat i eliteserien i år, ble rett og slett et nummer for små mot et inspirert Molde-lag, anført av en glitrende Petter Rudi. Han var banens desidert beste spiller, og publikum hyllet hjemmelaget med stående applaus. Det er lenge siden sist.
Landslagstrener Åge Hareide så selv kampen, men er forsiktig med kommentarene i forhold til Rudi, som muligens bør aspirere til en plass på landslaget igjen.

-Storhetstiden

– Dette minnet meg litt om Moldes storhetstid, sa Petter Rudi til NTB etter kampen. Han scoret selv det første målet etter 16 minutter på et innlegg fra Øyvind Hoås. Mål nummer to kom på corner i annen omgang, og det var midtstopper Marcus Andreasson som headet i mål etter 87 minutter.
Molde var helt suverene den første halvtimen, og var også klart best det meste av annen omgang. Lyn hevet seg noen hakk etter at Kihlberg forlot Moldes midtbane og Øyvind Leonhardsen kom inn på Lyns midtbane, men Lyn klarte ikke å utnytte overtaket så lenge det varte.

Leverte ikke

Lyn-trener Hans Knudsen mener at Lyn ikke klarte å ta ut potensialet sitt i denne kampen. – Vi må heve oss flere hakk, sier han.
Gamle storheter (og tidligere Molde-spillere) som Øyvind Leonhardsen, Jo Tessem og Ole Bjørn Sundgot leverte rett og slett ikke varene. Spørsmålet er også hvor mye de kan heve seg.
Hos Molde fungerte hele laget på et høyt og sammensveiset nivå i denne kampen, kanskje med unntak av angrepsrekka som fortsatt har en del å gå på. Det innrømmer også Molde-trener Reidar Vågnes. Men Vågnes er først og fremst overrasket og stolt over lagets prestasjoner, og spesielt over Petter Rudi.
– I dag koble Petter inn «overdriven», og han nærmer seg godformen, sa Vågnes.

Matchvinner

Hos Molde ble Petter Rudi matchvinneren, men hele midtbanen med Hoseth, Kihlberg og Rudi var i godt slag. Også keeper Eddie Gustafsson og midtstopperne David Ljung og Marcus Andreasson var meget gode.
Lyns beste var midtstopperne Steven Lustü og Tommy Berntsen. I tillegg gjorde Jan Derek Sørensen en iherdig innsats, uten å lykkes. Lyn hadde to kjempesjanser i første omgang og et stolpetreff av Peter Markstedt i andre.
Angrepsrekka har problemer med siktet, også i Lyn.