skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 
Statistikken taler til Moldes fordel:

Molde vinner "alltid" i hjemmedebuten

Siden Molde Fotballklubb fikk nytt stadion i 1998 har laget alltid vunnet sesongens første hjemmekamp. Mandag skal Lyn prøve å bryte den solide statistikken når de entrer Røkkeløkka i serieåpningen.

Publisert 06.04.2004 15:14.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av: Pål Bakke

Solid statistikk

Molde har statistikken på sin side når de møter Lyn i serieåpningen 2. påskedag. Laget har alltid vært sugne på å vise seg frem for hjemmepublikummet i den første hjemmekampen, og det har gitt resultater:

I 1998, Moldes aller første seriekamp på nytt stadion, vant de imponerende 4-0 mot Lillestrøm. Den sesongen ble Molde nummer to i Tippeligaen, bare slått av Rosenborg.

Videre ser statistikken slik ut: 10. april 1999: Molde-Tromsø 4-0, 16. april 2000: Molde-Haugesund 2-1, 16. april 2001: Molde-Bodø/Glimt 4-1, 13. april 2002: Molde-Brann 2-0, 21. april 2003: Molde-Lillestrøm 4-0.

Lange tradisjoner

Men de gode resutatene stopper ikke der. Dersom man går enda lenger inn i statistikken må man faktisk 18 år tilbake, for å finne en sesong der Molde tapte serieåpningen hjemme. I 1987 ble det 2-1 tap mot Start. Deretter er det blitt uavgjort og seire i hjemmeåpningen.


Dermed har trener Reidar Vågnes og hans menn en solid tradisjon å ta vare på 2. påskedag. Men de ofrer trolig ikke statistikken en tanke. De spiller for å vinne uansett.

Reidar Vågnes

Nordisk liga frister

Målet til Molde i år er å komme blant de seks-åtte beste på slutt-tabellen. Men samtidig sier Vågnes at deltakelse i den nyopprettede nordiske ligaen er en frisk gulrot. Der får kun de fire beste lagene i Tippeligen være med.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM MOLDE FK

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no