skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK

SØK LOKALT PÅ:

Molde offensiv med flere angrep tidlig i første omgang, før presset ble for stort. Foto: Gunnar Sandvik

Molde-Benfica 0-2

Molde tapte 2-0 på heimebane for Benfica i returkampen i 2.runde i UEFA-cupen i fotball i kveld. To mål av Tiago før pause gjorde oppgåva umogleg for MFK. Benfica vann 3-1 i den første kampen, sjette november. Molde sitt lag: Gustafsson, Strande, Ljung, Singsaas, Thorsteinsson, Berg Hestad (Stigsson), Kihlberg, Hoseth, Mork, Hulsker (Røberg), Råket (Hasselgård).

Av Arne Flatin. Publisert 27.11.2003 19:57. Oppdatert 27.11.2003 23:22.
Tornekrattet takker Daniel Berg Hestad og Petter Chr. Singsaas for innsatsen gjennom mange år for Molde.

Hestad sin siste kamp

Dette var Daniel Berg Hestad sin avskjedskamp i Molde-trøya. Han reiser til nederlandsk elitefotball etter 10 sesongar i heimbyen som fotballspelar. Heerenveen, mest kjend for skøyteløp, vert neste stopp for Molde-kapteinen. Det vart ingen god avslutningskamp for Berg Hestad, som forlet bana 10 minutt ut i 2.omgang på grunn av ein skade. Då var kampen allereie tapt, og trenar Odd Berg sette inn på Olafur Stigsson.

Sjanseløse

Molde var sjanseløse mot Benfica og tapte 2-0 hjemme. Dermed er UEFA-cupen over for moldenserne for denne vinteren. Med 0-2 på Molde stadion torsdag kveld ble det 1-5 etter to kamper.
Den første halvtimen så alt nokså lovende ut for Molde. Det ene fine oppløpet etter det andre satte publikum i stemning. Nærmest scoring var Daniel Berg Hestad på en heading som keeper Moreira så vidt fikk bokset over tverrliggeren. Det skortet på avslutningene for Molde som i så mange kamper før denne sesongen.

To raske

Portugiserne begynte forsiktig, og hadde sin første sjanse først etter 25 minutter, da Tomislav Sokota bommet på åpent mål. Men så kom Tiago med to raske, og satte punktum for alt Molde-håp: 0-1 i det 30. minutt da Molde-forsvaret fomlet og var lite konsentrerte. Tiago fikk innlegget fra Miguel på høyresiden og plasserte ballen helt oppe i krysset fra 16 meteren. I det 42. minutt var Moldes Bjarni Thorsteinsson uheldig med en avklaring.
Tiago takket og bukket og kvitterte med en like sikker scoring.
Da var kampen om avansement i UEFA-cupen ute for Molde, og det erkjente vel også trener Odd Berg da han ti minutter ut i omgangen skiftet ut kaptein Daniel Berg Hestad med Olafur
Stigsson. Daniel hadde til da vært Moldes bestemann i sin siste kamp for Molde. Han reiser til Heerenveen som proff fra nyttår.
Daniel var skadet etter at han tråkket over. Egentlig burde
jeg ha tatt ham ut i pausen, sa Molde-trener Odd Berg etter
kampen.

Lekte seg

Molde hadde ikke noe å stille opp med. Bare sporadisk slapp de til innenfor 16-meteren til portugiserne. Thomas Mork kunne ha scoret da han var alene med keeper etter 62 minutter, men den duellen vant keeper Moreira.
Portugiserne sikret seieren med solid defensiv trygghet,
bortsett helt i sluttminuttene da både Kai Røberg og Petter Chr. Singsaas hadde hver sin kjempesjanse for Molde. Singsaas headet i stanga.
Molde skal ha ros for å ha holdt koken helt inn, og kom hederlig fra kampen selv om de nå slipper å finne fram fotballskoene og reise ut i Europa i februar.

Vanskelig

Det ble en for vanskelig oppgave for oss, erkjente Molde-trener Odd Berg etter kampen. Også han setter nå punktum som hovedtrener i Molde, men fortsetter som assistenttrener.
Jeg tror vi har klart å snu en trend i Molde denne sommeren og høsten. Det har ikke vært lett med nedrykksspøkelset hengende over oss hele tiden. Vi må bare erkjenne at det må scores mål for å vinne en fotballkamp, og med vinteren på oss skal vi framstå i en litt annen fasong neste år, sier Berg.
Benficas trener, Camacho, sa at laget hans vant fortjent, og at bare en del høye baller fra Moldes side skapte problemer for forsvaret hans.