skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK

SØK LOKALT PÅ:

Molde vidare i UEFA-cupen

Molde jubler for videre UEFA-spel.
Molde jubler for videre UEFA-spel. Foto: Gunnar Sandvik
Molde slo Leiria 3-1 i UEFA-cupen onsdag kveld, og er vidare med 3-2 samanlagt mot Leiria.

1-0:Magne Hoseth (34.min, str.)
2-0:Daniel Berg Hestad (50.min)
2-1:Maciel (58.min)
3-1:Magne Hoseth (78.min, str)

Publisert 15.10.2003 18:46. Oppdatert 16.10.2003 12:36.
Etter ei felling av Bernt Hulsker så vidt innanfor 16 meteren, fekk MFK straffespark, som Magne Hoseth sette i mål. Etter dette hadde Bernt Hulsker ein kjempesjanse til å auke til 2-0 åleine med keeper Helton, som redda glimrande.

Tekniker Harald Nørve og reporter Arne Flatin formidla kampen i radio frå Molde stadion.

Daniel Berg Hestad laga 2-0 før Leiria reduserte. Hulsker vart så felt på nytt og Magne Hoseth laga sitt andre mål for kvelden på straffespark.

Lykkelig Berg

(NTB) -Nå er jeg en lykkelig mann, sa Molde-trener Odd Berg da Molde gikk av banen med 3-1 over portugisiske Leiria.
Dermed har Molde sikret seg avansement til 2. runde i
UEFA-cupen med 3-2 etter to kamper. Og Moldes seier onsdag kveld var fullt fortjent. Dette var muligens årsbeste av laget fra Rosenes by.
Molde møtte raske og ballsikre Leiria-spillere med et tett, godt kollektivt og angrepsvillig spill. Spesielt forsvarsspillerne David Ljung og Trond Strande bidro sterkt til trykket fremover på banen. Etter 35 minutter ble Fredrik Gustafson felt på 16-meterstreken, og straffen satte Magne Hoseth inn.1-0 holdt seg ut omgangen, og da Daniel Berg Hestad la på til 2-0 på var muligheten for sammenlagtseier plutselig reell. Det innså også et skuffende lite publikum på Molde stadion.

Straffe avgjorde

Leirias Marciel reduserte til 2-1 på en unødvendig retur fra en ellers god Molde-keeper Knut Dørum Lillebakk, men Molde kom tilbake og fikk enda et straffespark da Bernt Hulsker ble felt.
Enkelte mente at fellingen skjedde like utenfor 16-meteren, men dommeren var sikker i sin sak og Magne Hoseth la på til 3-1, som ble sluttresultatet.
Leiria-trener Vitor Pontes var lite oppstemt etterpå. Han klaget på uheldige episoder på banen og mente at dommeren hjalp Molde med seieren. Men bortsett fra de 15 første minuttene og en liten periode i annen omgang, imponerte ikke gjestene fra Portugal i særlig grad. De utmerket seg tvert imot med usportslig opptreden
da Hoseth forberedte seg til sine to straffespark.
Odd Berg var derimot svært fornøyd. -Dette var en perfekt
andreomgang. Vi var både kompakte og tålmodige, og denne seieren kan også hjelpe oss videre i serien, sa Berg. Han hadde lørdagens bunnoppgjør mot Aalesund i tankene.

Bortskjemt

Noen ønskemotstander i 2. runde har han foreløpig ikke. -Vi tar det som måtte komme, og håper det blir mer folk her ved neste korsvei, sa Molde-treneren. Det var nemlig bare 1787 som fikk med seg en kamp med nerve, vilje og mye god fotball i Molde.
Kanskje er Molde-publikum litt bortskjemt med mange store
kamper og mesterligaspill. Men jeg håper det blir fullt hus i 2.-rundekampen, sa han.
Hos Molde var både Magne Hoseth, Magnus Kihlberg og Daniel Berg Hestad svært gode, men i denne kampen var David Ljung eneren.
Bernt Hulsker fikk spille fra start som midtspiss for Anders Hasselgård, uten at det løste Moldes spissproblem.