skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Molde er et bunnlag

Gunder Bengtsson
Gunder Bengtsson
-Vi må ta inn over oss at vi er et bunnlag. Vi kan ikke leve på det vi gjorde i fjor. Nå er vi akkurat så gode som tabellen tilsier, sier Molde-direktør Espen Silseth til NTB.

Publisert 21.05.2003 11:47.
Han mener det er en felles forståelse i klubben at laget i
øyeblikket ikke lenger er blant de beste i ligaen, men tvert imot må slåss for å berge seg.
Årets Molde-lag er rett og slett ikke godt nok. Resultatene
har vært elendige både i trenings- og seriekamper, sier Silseth.

Fra bunnen

Fra en plass i bunnen og med et stort forventningspress kastet av skuldrene kan det bare gå en vei oppover. Det er dette Molde-ledelsen håper skal skje, med publikums støtte.
Publikum har sviktet Molde Fotballklubb denne våren. Mer
publikum og flere poeng i kampene var målet da styret i Molde sist søndag nedsatte et tremannsutvalg som skulle komme med konkrete forslag til å bedre poengsituasjonen, og få publikum til å komme tilbake til stadion.
Resultatet av utvalgets arbeid er presentert for trener Gunder Bengtsson. Bengtsson sier at han ikke har helt klart for seg hva utvalget vil. Overfor NTB vil Espen Silseth ikke fortelle hva tiltakene går ut på.
Han sier at det per i dag ikke er endringer når det gjelder
trenere. Hva som skjer fremover vil han heller ikke uttale seg om.

Bengtsson

I Molde er det en livlig debatt rundt trener Gunder Bengtsson som har fått hovedskylden for den begredelige poengsituasjonen. Bengtsson ser foreløpig ut til å ha ridd stormen av mot styret i en fotballklubb som egentlig er uten særlig makt, og som dessuten mangler penger. Tromsø, Vålerenga og Brann står for tur for Molde. Med seier i disse kampene vil Bengtsson sitte trygt inntil
videre. Fortsetter de dårlige resultatene, er det neppe noen vei utenom en endring. Men en endring kan neppe skje uten at klubbeier Kjell Inge Røkke tar et grep, for det vil koste anslagsvis 4 millioner kroner å løse ut Bengtsson og hjelpetrener Kalle Bjørklund fra kontraktene som går ut etter 2004-sesongen. I tillegg kommer lønn til nye trenere. Ifølge klubbledelsen har Røkke ikke signalisert noe som helst. Inntrykket er at han er mindre villig til å bruke penger på klubben nå enn tidligere. Gunder Bengtsson har i beskjeden grad uttalt seg. Klubbledelsen har uttalt seg på en måte som kan tolkes dit hen at de i større
grad enn før ønsker å instruere Bengtsson. Nå sier Silseth til NTB at det er mediene som har laget til dette, og at det aldri har vært snakk om noen overstyring av Gunder Bengtsson.

At de gode tider er over i Molde, og at Røkkes lommebok er
kneppet igjen, er også synliggjort gjennom forhandlingene om lønnskutt for både ansatte, spillere, trenere og øvrige
støtteapparat i Molde Fotball AS og Molde Fotballklubb.
Forhandlingene om lavere lønninger startet omtrent samtidig med årets fotballsesong, og har neppe bidratt positivt til
poenghøstingen. Espen Silseth og en del andre sjefer og ansatte i administrasjonen har allerede fått redusert sine lønninger med rundt 10 prosent. Spillerne har foreløpig vegret seg. Trenerne står for tur når spillerne har landet på en konklusjon. Torsdag er det nytt forhandlingsmøte, som en slags oppladning tre dager før hjemmekampen mot Tromsø. NISO-leder Morgan Andersen representerer spillerne.
Espen Silseth sier at så lenge døra står på gløtt hos spillerne, vil det bli arbeidet for en lønnsreduksjon. Alternativet vil være å gjøre noe på personalsiden. I klartekst betyr vel det kutt i antallet ansatte, selv om Silseth ikke ønsker å si det rett ut.


Siste saker:
Flere saker: ALT OM MOLDE FK
Siste saker:
Flere saker: ALT OM ROMSDAL

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no