skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Jul 2002 3_1
Her er du: NRK.no > Jul Sist oppdatert 11:58
KOLOFON
Publikum i NRK-studio? Send en epost til
---
Epost til redaksjonen:
---
Prosjektsjef for Radio- og Nett-underholdning
---
Vaktsjef og nettredaktør Underholdning:
 

Jesus fra brødhuset

Juleevangeliet, eller i hvert fall deler av det, burde være kjent for de fleste. Mindre kjent er kanskje at de lærde strides om hvor Jesus egentlig kommer fra.

Publisert 22.12.2005 15:22. Oppdatert 22.12.2005 15:22.
SE OGSÅ:
Av Geir Evensen

"Det skjedde i de dager at det gikk ut befaling fra keiser Augustus om at hele verden skulle innskrives i manntall."

Slik begynner en av verdens mest kjente fortellinger, nemlig juleevangeliet. Historien fortsetter med at Josef dro fra Nasaret i Galilea opp til Judea, til Davids by Betlehem.

Der blir Jesus født i en stall av Jomfru Maria. Eller ble han det? Historikerne er nemlig usikre på det eksakte fødestedet, selv om de fleste er enige om at Jesus faktisk har eksistert som historisk person.

Flere forskere tror det er like sannsynlig at fødselen fant sted i Nasaret, Josefs hjemby. Noe eksakt svar på dette er det lite sannsynlig at vi noen gang får, og inntil videre er det fortsatt Betlehem som får æren av å være det offisielle stedet der Jesus kom til verden.

Navnet Betlehem betyr noe så underlig som "brødhuset", og stedet er en ganske liten by litt sør for Jerusalem. Der finner man i dag pilgrimsmålet Fødselskirken, som visstnok skal være bygd over Jesus' fødested på 300-tallet.


 
Månetoppen
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no