Helenas kjøkken - bannerskilleTips ossskilleBildegallerierskille_slutt
Vestfold Programmer 3_1
Her er du: NRK.no > Papirkurv > Buskerud, Vestfold, Telemark GAMLE TING (10.5.2004) > Programmer NRK Vestfold Sist oppdatert 12:12
Været
SE OGSÅ:


Aktuelt:
Programmer:
Andre medier:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Juleand

Arnt-Harald Stange er mest kjent for sin oppdrett av gourmet kyllinger, men i dag har han tatt med seg en and fra Andebu.

Publisert 19.12.2003 13:56. Oppdatert 19.12.2003 14:27.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Helena Rønning.

Det er faktisk veldig vanlig med and til jul, rundt om i Skandinavia, særlig i Danmark.

Arnt-Harald er ellers en nokså proff kokk, og det merkes faktisk på rettene han lager. For når han leverer kyllinger til gourmetkjøkken rundt om i landet er det ikke fritt for at han snapper opp kjøkkenhemmeligheter . . .

Her er Arnt-Haralds juleandebryst.

And

Skjær ruter i skinnet og krydre med salt og pepper. Brun brystene på hver side. Før du legger skinnsiden ned, og steker den videre i ca 8-10 minutter på middels varme. Du trenger ikke ekstra fett.

Soppsaus

Ta ca 30-40 gram tørket steinsopp, og legg dem i lunkent vann i ca en halvtime. Bruk ca 4 dl vann. Kok soppen. Etter ett kvarter heller du i ca 3 dl kremfølte. La det koke videre en stund. Til slutt finhakker du det hale med stavmikseren. Smak til med salt og pepper.

Rødløkkompott

Fin hakk 2 rødløk. Smelt 4 ss sukker forsiktig i en panne. Ha løken i og vent til den er glasert. Tilsett så 1 1/2 dl brunebæreddik og la dette koke i ca 10 min til råeddikken er forsvunnet.

Poteter

Skjær noen mandelpoteter i to på langs. Legg dem i en stekepanne med litt av fettet fra anda. Stek potetene til de blir møre. Det tar ca 10 min.

Karamelisert rosenkål

Smelt godt smør og litt sukker i en stekepanne med skiver fra ett hvitløkfedd. Ha i rosenkål, og la de steke til de er så vidt møre.

Dette danker ut det meste av annen julemat. Det er bare å sette i gang...


Bakgrunn: Helenas Radiokjøkken (07.03.2003)
Siste saker:

 

Østafjells

Buskerud, Telemark og Vestfold har nye sider:

Teknisk feil på wap

På grunn av tekniske problemer er det ikke mulig å lese våre nettsider via mobiltelefon. De blir ikke oppdatert, men det jobbes med å finne en løsning på problemet.


Husker ikke drapet

Den 44 år gamle Nøtterøy-mannen som er tiltalt for forsettelig drap på kona, fikk panikk da han skjønte at hun var død.Han hevder at han ikke husker at han drepte sin kone med hammer.

Kvikksølv funnet i naturreservat

Kvikksølv er et av flere giftstoffer som renner ut i Kortenbekken i naturreservatet Ihlene i Tønsberg. Fylkesmiljøvernsjef Werner Olsen ser svært alvorlig på saken.

 
10 SISTE NRK VESTFOLD
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no