skilleDistriktsfjernsynet er ti årSkille - slutt
NRK Østafjells  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Østafjells > Skråblikk Sist oppdatert 14:42
 

Hvordan kose sei i form

Fisk kan fort smake godt.

Publisert 02.02.2006 18:10.
av Helena Rønning

Gerd Elin Bodvin fra Tjøme kårer sei til sin favorittfisk. Denne retten er en forenklet verson av en oppskrift der man egentlig skal bruke steinbitt. Men, sei blandet med litt torsk gjør absolutt samme nytten.

Fisk og krydder

Tin en frossen seifilet, hvis du har tid. Hvis ikke, kan du bruke frossen filet. Hvor mye fisk du trenger, avhenger av hvor mange som skal spise. Bland gjerne fiskeslag i denne retten. Smør en ildfast form med smør og ha litt hakket løk under og over fisken. Ha også på salt, pepper og litt malt muskatnøtt. Gerd Elin er glad i litt sterke smaker, så hun drypper over litt Tabasco eller cayennepepper.

Grønnsaker

Det er spesielt to grønnsaker som smaker godt i denne retten. Det er fennikel og sellerirot. Gerd Elin skjærer sellerirota med ostehøvel for at skivene skal bli tynne og lekre. Fennikelen skjærer hun også i tynne skiver. Grønnsakene skal i formen sammen med fisken og da er det lurt at skivene er tynne. Da blir nemlig fisken ferdig samtidig med at grønnsakene blir møre.

Det våte element

I fiskeformen kan du bruke fløtemelk eller bare fløte. Gerd Elin synes kokosmelk, som du får kjøpt på boks, er et like godt alternativ. Husk at det skal være rikelig med saus, så du må ihverfall ha to bokser til en stor form. Ha også i 1 dl med tørr hvitvin hvis du har. Da blir det ekstra godt. Til slutt drysser du over litt revet ost, gjerne parmesan. Stek fisken på 200 grader i 20 til 30 minutter og server med poteter eller ris. Velbekomme


Bakgrunn: Helenas Radiokjøkken (07.03.2003)
Siste saker:

 

Hytterett med høy kosefaktor

Varm osten med skibrenner
10 SISTE NRK BUSKERUD, VESTFOLD OG TELEMARK

Rolls Royce er 100 år

Eit eksklusivt jubileum blei feira 15. mars. Då var det 100 år sidan Rolls Royce blei grunnlagt.

Telemarkskua 150 år

For 150 år sidan blei Telemarkskua registrert som eigen rase. Nå får den utryddingstruga kua sin eigen jubileumsskulptur.

Fra Union til Tasmania

Heidi Ripegutu Skjellaug jobba tidligere ved Union i Skien. Nå tar hun med seg mann og barn og flytter til Tasmania.

NM-mester i fikling

Eidsfoss-mannen Robert E. Haraldsen brukte Milosevic for å innkassere Norgesmesterskapet.

NYHETSBREV

Få nyhetene våre på e-post, helt gratis!

Informasjon om nyhetsbrevet     Andre brev

Fugler lider sultedød

Streng kulde og mye snø og is truer eksistensen til mange fugler. Fuglevakta følger situasjonen nøye.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no