skilleDistriktsfjernsynet er ti årSkille - slutt
NRK Østafjells  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Østafjells > Skråblikk Sist oppdatert 14:42
 

Hytterett med høy kosefaktor

Varm osten med skibrenner

Publisert 16.03.2006 17:29. Oppdatert 16.03.2006 17:39.
av Helena Rønning

Øyvind Loven er komiker og bor i Oslo, men hver eneste ferie, det være seg sommer eller vinter er han Bukserud. Enten på hytta i Hurum eller hytta på Torpo. Denne retten er perfekt som forret og går like godt som en koserett til kvelds. Det er fordi den smaker så utrolig godt og har alle smakene i seg; søtt, surt, salt og bittert.

Stek eplene!

Stekte epler smaker alltid godt og til denne retten smaker det ekstra godt. Skrell to grønne faste epler og skjær dem i skiver som er sa 5 mm tykke. Varm 2 ss meierismør i en panne og stek eplene et minutt. Ha i ca 1 dl brunt sukker og la eplebitene kose seg i smør og sukker til sukkeret er karamellisert.

Varm osten

Skjær chèvre i skiver på ca 1 cm. Chèvre er hvit fransk geitost som du får kjøpt i de fleste dagligvarebutikker med respekt for seg selv. Ta eplene ut av stekepanna og hold de varme. Legg ostestykkene i panna og skru av varmen helt. Følg med på osten for den smelter fort og den skal bare bli lunka. Den skal ikke smelte helt.

Tilbehør

Legg frisk ruccolasalat på en tallerken. Hell litt balsamicosirup rundt kanten. Balsamicosirup kan du kjøpe eller lage selv ved å koke balsamicoeddik til sirup med sukker. Hell også litt flytende honning rundt. Legg eplene oppå salaten og til slutt det varme ostestykket. Har du en skibrenner kan du lage en liten skorpe på osten med flammen.

Og nå vet du hva du må spise denne helgen. Vintipset fra Øyvind og meg er en halvtørr risling fra Tyskland som koster fra 90 kroner og oppover.


Bakgrunn: Helenas Radiokjøkken (07.03.2003)
Siste saker:

 

Hytterett med høy kosefaktor

Varm osten med skibrenner
10 SISTE NRK BUSKERUD, VESTFOLD OG TELEMARK

Rolls Royce er 100 år

Eit eksklusivt jubileum blei feira 15. mars. Då var det 100 år sidan Rolls Royce blei grunnlagt.

Telemarkskua 150 år

For 150 år sidan blei Telemarkskua registrert som eigen rase. Nå får den utryddingstruga kua sin eigen jubileumsskulptur.

Fra Union til Tasmania

Heidi Ripegutu Skjellaug jobba tidligere ved Union i Skien. Nå tar hun med seg mann og barn og flytter til Tasmania.

NM-mester i fikling

Eidsfoss-mannen Robert E. Haraldsen brukte Milosevic for å innkassere Norgesmesterskapet.

NYHETSBREV

Få nyhetene våre på e-post, helt gratis!

Informasjon om nyhetsbrevet     Andre brev

Fugler lider sultedød

Streng kulde og mye snø og is truer eksistensen til mange fugler. Fuglevakta følger situasjonen nøye.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no