Av
Helena Rønning
Så har han også diplom på veggen fra et 24-timers gourmetkurs, og sønnene hans har gitt ham et ekte chef-forkle med Jans navn brodert på. Urter er en av interessene Jan dyrker, bokstavelig talt, og med dem blir det mye godt i mat og i glass.
Her er en god hverdagslammerett:
Lammeribbebiter med urter:
Ta ut noen små ribbebiter av lam, og legg svorsiden ned. På beinsiden legger du urter av forskjellige slag.
Jan anbefaler gamle rare urter som isop og sar, men det er bare å variere med rosmarin, basilikum, persille og så videre. Det som er viktig, er å legge noen skiver hvitløk oppå.
Vintips:
Dette er lam som ikke har fått tilsatt så mye smak. Det betyr at vinen ikke må ha så kraftige syrer som kan drepe lammesmaken. Kjøttet er heller ikke blitt tilsatt annet fett, som fløte. Det betyr også at man ikke trenger så kraftig vin. Lammet er blitt kokt med kålrot og gulrot, som er ganske søtt.
Også det betyr at vinen ikke må ha for kraftige syrer. Jeg ville valgt en god portugiser som er rund, men har litt eik med i smaken.
Eller: Øl er supert til dette, og godt er det helt sikkert med en dram!