Helenas kjøkken - bannerskilleTips ossskilleBildegallerierskille_slutt
Vestfold Programmer 3_1
Her er du: NRK.no > Papirkurv > Buskerud, Vestfold, Telemark GAMLE TING (10.5.2004) > Programmer NRK Vestfold Sist oppdatert 12:12
Været
SE OGSÅ:


Aktuelt:
Programmer:
Andre medier:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Chilligrilling

Chiligrilling er det aller beste å legge på engangsgrillen. Geir Heierstad har byttet ut bondske pølser og flintstek med chilimarinerte kyllinger og utenlandske grønnsaker.

Publisert 15.08.2003 13:10. Oppdatert 15.08.2003 15:24.
Av Helena Rønning

Geir Heierstad med råvarene
Geir Heierstad er født og oppvokst i Kongsberg, men de siste årene har han bodd i Urtegata på Grønland i Oslo. Der lever han blant innvandrersjapper, og snapper daglig opp nye impulser på matfronten.

På mitt spørsmål om når han begynte å lage god mat, svarer han at han alltid var glad i å lage nye ting på kjøkkenet til mor. - Det var gøy å få mat til å smake annerledes enn det mor laget. Men GOD mat er noe han først har fått til de siste årene.

Dette smakte i hvertfall helt nytt og fortreffelig på samme tid:


Indonesisk kylling

Maten grilles på engangsgrillen til Geir


La noen kyllinglår ligge i Sambal Oelek over natta (helst). Sambal Oelek en chilisaus som består av chili, salt og vann, og den får du kjøpt i de fleste butikker.

Siden kyllingen skal grilles, er det veldig bra å beholde skinnet på. Da blir den saftigst.

Grønnsaksgrillspyd

Det endelige produktet av chilligrillinga
Ta det du kan finne av grønnsaker og tre på en pinne. Noe som er veldig godt å grille, er hvitløk og små grønne Jalapenjos chilier. Pensle på litt olje med salt og pepper.

Til dette kan du spise hva du vil, men det smaker godt med en grønn salat i tillegg. Geir anbefaler også øl, eller du kan ha en yoghurtbasert dressing til. Begge deler virker kjølende på hotte tunger.

Bakgrunn: Helenas Radiokjøkken (07.03.2003)
Siste saker:

 

Østafjells

Buskerud, Telemark og Vestfold har nye sider:

Teknisk feil på wap

På grunn av tekniske problemer er det ikke mulig å lese våre nettsider via mobiltelefon. De blir ikke oppdatert, men det jobbes med å finne en løsning på problemet.


Husker ikke drapet

Den 44 år gamle Nøtterøy-mannen som er tiltalt for forsettelig drap på kona, fikk panikk da han skjønte at hun var død.Han hevder at han ikke husker at han drepte sin kone med hammer.

Kvikksølv funnet i naturreservat

Kvikksølv er et av flere giftstoffer som renner ut i Kortenbekken i naturreservatet Ihlene i Tønsberg. Fylkesmiljøvernsjef Werner Olsen ser svært alvorlig på saken.

 
10 SISTE NRK VESTFOLD
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no