Chiligrilling er det aller beste å legge på engangsgrillen. Geir Heierstad har byttet ut bondske pølser og flintstek med chilimarinerte kyllinger og utenlandske grønnsaker.
Av
Helena Rønning
|
Geir Heierstad med råvarene |
Geir Heierstad er født og oppvokst i Kongsberg, men de siste årene har han bodd i Urtegata på Grønland i Oslo. Der lever han blant innvandrersjapper, og snapper daglig opp nye impulser på matfronten.
På mitt spørsmål om når han begynte å lage god mat, svarer han at han alltid var glad i å lage nye ting på kjøkkenet til mor. - Det var gøy å få mat til å smake annerledes enn det mor laget. Men GOD mat er noe han først har fått til de siste årene.
Dette smakte i hvertfall helt nytt og fortreffelig på samme tid:
Indonesisk kylling
|
Maten grilles på engangsgrillen til Geir |
La noen kyllinglår ligge i Sambal Oelek over natta (helst). Sambal Oelek en chilisaus som består av chili, salt og vann, og den får du kjøpt i de fleste butikker.
Siden kyllingen skal grilles, er det veldig bra å beholde skinnet på. Da blir den saftigst.
Grønnsaksgrillspyd
|
Det endelige produktet av chilligrillinga |
Ta det du kan finne av grønnsaker og tre på en pinne. Noe som er veldig godt å grille, er hvitløk og små grønne Jalapenjos chilier. Pensle på litt olje med salt og pepper.
Til dette kan du spise hva du vil, men det smaker godt med en grønn salat i tillegg. Geir anbefaler også øl, eller du kan ha en yoghurtbasert dressing til. Begge deler virker kjølende på hotte tunger.