Av Helena Rønning
|
Melissa blander sammen grønnsaker fra egen hage til de deiligste salater. Foto: Helena Rønning. |
Det er en av grunnene til at hun har vært vegetarianer i mange år.
Egentlig er Melissa fra Nederland, men hun har bodd i Norge i ti år allerede. Hun syntes ikke det var vanskelig å venne seg til norske matvaner, fordi de var ikke så ulike nederlandske. Ikke er hun særlig glad i ost heller... Den beste norske retten hun vet om, er potetsuppe.... og det passer kjempebra, for mannen til Melissa er nemlig potetbonde på Seierstad uten for Larvik.
Melissa har plass til å dyrke litt av hvert i hagen sin, og mathemmelighetene deler hun gjerne med oss:
Bønnesalat
Røde kidney bønner
litt finhakket rødløk
masse finhakket persille
fetaost smulders på
salt+pepper
|
Bønnesalat. Foto: Helena Rønning. |
Tomattapenade på ristet loff
100 gr soltørkede tomater i olje
1ss pinjekjerner
1ss revet parmesanost (kan bruke pose)
1fedd hvitløk (+++)
1dl olivenolje
1ts eddik (hvitvins)
litt nykvernet pepper + noe salt
Ha alt sammen i en foodprosessor og kjør det til en pasta!
Denne kan gjerne stå magne dager i kjøleskapet, og du skal ikke se bort i fra at den bare blir bedre av det.
Enkel salat og en dressing som gjør den spennende likevel
To typer salat for eksempel
Ruccola
Vanlig salat
Tomater (cherry tomater)
litt agurk eller det du måtte finne i kjøleskapet eller i hagen.
Dressing
Olivenolje
Balsamicoeddik
1 ts Honning
La deg overraske og god fornøyelse!