Jostein Steinsvik er egentlig fra Vestlandet, nærmere bestemt Volda. Men de siste årene har han jobbet som allmenlærer ved Gjennestad gartnerskole, og der trives han bedre enn best.
Av Helena Rønning,
Anne Cathrine Syversen
På kjøkkenet står det et gammelt klenodie av et kjøkkenbord. Det ble laget av snekkeren som bygget huset til svigerforeldrene på 50-tallet, og på det bordet blir det servert mye godt.
Til oss laget han kyllingfilet og en deilig fløtesaus med blåskimmelost og stekt sjaminjong:
Josteins kylling med ostesaus.
|
Muggost og hvitvin gir prikken over i'en. |
Litt sjampinjong brunes og settes til side.
Brun to kyllingfileter med salt og pepper og hell i panna:
1/3 l fløte (10% f.eks), og
1/2 kopp hvitvin (om du har)
1/3 av en blå castello (eller en annen ost)
salt og pepper
La det surre under lokk til en halv time og ha i soppen litt før du serverer.
Serveres med kokte poteter og kokt brokkoli.