Helenas kjøkken - bannerskilleTips ossskilleBildegallerierskille_slutt
Vestfold Programmer 3_1
Her er du: NRK.no > Papirkurv > Buskerud, Vestfold, Telemark GAMLE TING (10.5.2004) > Programmer NRK Vestfold Sist oppdatert 12:12
Været
SE OGSÅ:


Aktuelt:
Programmer:
Andre medier:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Filadelfiaost-is

Første hjemmekokk ut er Toril Sandtorv fra Åsgårdstrand. Hun bor på en gammel husmannsplass fra 1850, og på hennes kjøkken er det ikke mange fancy minimalistiske duppeditter. Kjøkkenet er restaurert i gammel stil der alt gammelt som kan bevares, er bevart.

Publisert 07.03.2003 08:42. Oppdatert 14.03.2003 19:56.
Av Helena Rønning

Lafta tømmervegger og eldgamle kjøkkenbenker setter et velkomment og hjemmekoselig preg på kjøkkenet og på hele huset forøvrig.

Torill forbereder is
Kjøkkenet er et rom som betyr mye for Toril. Det er rundt det rustikke kjøkkenbordet det skjer, være seg dagens fellesmåltider, lekser, julemiddag eller bare et glass vin med en venn. Kjøkkenet gir inspirasjon for de gode samtalene.

Respekt for måltidet

- Det er ikke mange regler her, sier Toril, og er glad ingen av barna var hjemme for å motsi henne akkurat da.
- Man kan godt ha beina på bordet, men ikke når man spiser. Jeg er opptatt av at man skal ha respekt for måltidet og maten. Da blir det litt hyggeligere.

Toril er glad i å lage mat, og er opptatt av å bruke gode råvarer. Det er ikke mange ferdigposer som er åpnet på dette kjøkkenet. Hun anbefaler heller å ha egne høner som legger ferske egg.
- Mye, mye bedre enn de man kjøper i butikken, slår Toril fast.

FILADELFIAOST-IS

3 eggeplommer
1 ½ dl Sukker
1 ½ ts vaniljesukker piskes til eggedosis og så pisker du forsiktig inn
70 gram filadelfiaost

3 dl kremfløte piskes til krem uten noe annet. Så må du rengjøre bollen grundig før du stivpisker
3 eggehviter.

Vend eggehvitene forsiktig inn i eggedosiskremen og ha i
cirka 100 gram pistajenøtter.

Ha alt i en ismaskin, og la den gå i cirka 20 minutter, eller sett bollen i fryseren og rør om en gang i timen i cirka tre-fire timer, slik at vannet i isen ikke blir til krystaller.

APRIKOSSAUS

Cirka 100 gram tørkede aprikoser kokes møre med 1 dl hvitvin, frøene av en vaniljestang, litt sitronsaft og litt sitruslikør av et eller annet slag.
Når de er litt møre, mikser du det sammen med en stavmikser.

Desserten er ferdig!
Toril Sandtorv har jobbet som sekretær i mange år. 8 år på Jarteigen Montessoriskole, og nå det siste året i Tønsberg kommune med pleie og omsorg. Det viktigste for henne er å omgås mennesker i jobben.
Og det er gjennom jobben hun ønsker å sende utfordringen videre. Til Tor Tallaksen, som hun vet er glad i sild...

Bakgrunn: Helenas Radiokjøkken (07.03.2003)
Siste saker:

 

Østafjells

Buskerud, Telemark og Vestfold har nye sider:

Teknisk feil på wap

På grunn av tekniske problemer er det ikke mulig å lese våre nettsider via mobiltelefon. De blir ikke oppdatert, men det jobbes med å finne en løsning på problemet.


Husker ikke drapet

Den 44 år gamle Nøtterøy-mannen som er tiltalt for forsettelig drap på kona, fikk panikk da han skjønte at hun var død.Han hevder at han ikke husker at han drepte sin kone med hammer.

Kvikksølv funnet i naturreservat

Kvikksølv er et av flere giftstoffer som renner ut i Kortenbekken i naturreservatet Ihlene i Tønsberg. Fylkesmiljøvernsjef Werner Olsen ser svært alvorlig på saken.

 
10 SISTE NRK VESTFOLD
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no