skilleResultaterskille_slutt
salt_lake_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Salt Lake 2002

Uavgjort i prestisjeoppgjør

USA og Russland spilte uavgjort 2 - 2 i den prestisjetunge ishockey-kampen natt til søndag.

Publisert 17.02.2002 07:45. Oppdatert 17.02.2002 08:24.
Russlands Alexej Yashin kolliderte i vantet sammen med Brett Hull. (AP Photo/Rusty Kennedy)
Kampen var et slags revansjeoppgjør for mirakelet på is i 1980, da amerikanske collegegutter slo Sovjetunionens seiersvante statsproffer 4-3 og knep et usannsynlig OL-gull.

Denne gang var det riktignok velbetalte NHL-stjerner på begge sider av banen, og mye mindre å spille om. Gruppespillet avgjør bare hvem som møter hvem i kvartfinalen, men i kampen om å få Tyskland i første cupkamp ligger USA nå best an. De har slått Finland med seks mål, russerne klarte bare tomålsseier over Hviterussland.

USA tok ledelsen ved Keith Tkachuk i 2. periode på en keeperretur i spill fem mot tre, men Valerij Bure utlignet i slutten av en periode hvor russerne vant skuddstatistikken hele 17-4. Totalt vant russerne 35-25 i skudd.

Russland tok ledelsen 2.06 minutter ut i siste periode da Sergej Fedorov nådde en retur og overlistet en storspillende Mike Richter i målet, til skuffelse for et patriotisk hjemmepublikum. Begge russernes mål kom i overtallsspill. Det russiske laget hadde også sine beundrere på tribunen, deriblant det omstridte kunstløpparet Jelena Berezjnaja og Anton Sikharulidze.

Hull ordnet uavgjort da han fikk en ny sjanse etter at backen Sergej Gontsjar stoppet hans første skudd. Pucken endte i nettet bak Nikolaj Khabibulin. Russerne tok ut keeper i sluttsekundene i håp om et vinnermål, men det kom ikke. USA hadde tapt sju av ni tidligere OL-kamper mot russere (de fleste i Sovjetunionens tid), men dette var første gang begge nasjoner stilte med sine beste spillere.