skilleResultaterskille_slutt
salt_lake_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Salt Lake 2002

Tre utslåtte Kronor

Tre Kronor er ute av ishockeyturneringen etter at Sverige tapte 3-4 for Hviterussland i kvartfinalen.

Publisert 20.02.2002 21:17. Oppdatert 21.02.2002 06:19.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Se det avgjørende målet

Tre Kronor skulle redde OL for svenskene, men onsdag gikk ishockeyheltene på tidenes smell da Hviterussland vant 4-3 i kvartfinalen.

"Slaktoffer"

Svenskene lekte seg gjennom gruppespillet der de ydmyket Canada, slo Tsjekkia og kjørte over Tyskland. Men det var egentlig betydningsløse kamper, som bare avgjorde hvem svenskene skulle møte i kvartfinalen.
OLs nest største sensasjon var et faktum da Sverige ble slått ut av ishockeyturneringen

Før kampen mot Hviterussland diskuterte man i Sverige om to kamper på rad mot rene slaktoffer ville gjøre spillerne sløve før de gode lagene ventet i semifinale og finale.

Men så viste hviterusserne seg å være alt annet enn et slaktoffer.

Da Canada ble slått 5-2, snakket svenskene om at det var tidenes beste kamp av Tre Kronor. Nå trenger man knapt å diskutere om dette var tidenes dårligste kamp, bare konstatere det.

Hviterussland utlignet til 1-1 mens laget hadde to spillere utvist, og tok en sensasjonell 2-1-ledelse i overtall før første pause.

Ulykkesfugl

Svenskene utlignet, men ga bort 2-3-målet med en tversoverpasning i egen sone. Mats Sundin ordnet 3-3, men 2.24 minutter før full tid ble backen Vladimir Kopat matchvinner med et langskudd som traff keeper Tommy Salo i hodet og ramlet ned i målet.

En supertabbe av keeperen som etter kampen mot Tsjekkia ble sammenlignet med Dominik Dominator Hasek og døpt Tommynator.

Det svenske tapet i E-Center er den største sensasjon i OL-ishockeyens histori, ved siden av USAs mirakel på is mot Sovjetunionen for 22 år siden.

Svenskene vant skuddstatistikken 47-19, men hviterusserne gikk fra to strake 1-8-tap mot USA og Finland til sin historiske seier over Sveriges gullhåp.