skilleResultaterskille_slutt
salt_lake_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Salt Lake 2002

Canada møter USA i finalen

USA slo Russland 3-2 i semifinalen fredag og spiller OL-finale i ishockey mot Canada søndag.

Publisert 23.02.2002 02:39. Oppdatert 23.02.2002 05:29.
SE OGSÅ:
ALT OM:
USA tok kommandoen i kampen med en scoring i første og to i
andre periode, alle i overtallsspill. Amerikanerne vant
skuddstatistikken 20-4 i første periode og 18-7 i den andre.
Brian Leetch (t.h.) og Mike Richter jubler etter seieren over Russland. (Foto: Tom Hanson/AP)

Bill Guerin, Scott Young og Phil Housley overlistet Nikolaj
Khabibulin i det russiske målet, som i semifinalen mot Tsjekkia storspilte og holdt buret rent.

Russerne kjempet lenge med ryggen mot veggen, men slo tilbake i siste periode. Da reduserte Aleksej Kovalev etter 11 sekunder, og Vladimir Malakhov gjorde 2-3 bare noen minutter senere.

Det russiske laget overtok initiativet og var noen ganger
fryktelig nær utligning, men Mike Richter i USAs mål sto imot.

Søndag blir det finale mellom USA og Canada, som tidligere
fredag nedsablet Tre Kronors hviterussiske overmenn med 7-1.

Fredagens semifinale ble spilt på dagen 22 år etter at en gjeng amerikanske universitetsstudenter sto for tidenes ishockeysjokk ved å beseire Sovjetunionens seiersmaskin i en OL.kamp. Denne gang var det to lag av NHL-proffer som sto overfor hverandre.

Russiske protester mot bortdømming og dårlig behandling kastet lange skygger over kampen. (NTB)