skilleResultaterskille_slutt
salt_lake_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Salt Lake 2002
 

Utfordrerne i kø

I utgangspunktet er det kun fem nasjoner som kan hamle opp med gullfavorittene Canada. Her i rangert rekkefølge:

Publisert 15.02.2002 13:24.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:

The Dominator

Tsjekkia vant OL-gullet i Nagano mye takket være en person, nemlig keeper Dominic The Dominator Hasek. Fortsatt er tsjekkerne sterke bakover, Haseks keeperkolleger Roman Cechmancek og Roman Turek har begge vist toppklasse i sine respektive NHL-klubber. For øvrig har Tsjekkia klart å ta hjem de tre siste VM-titlene uten særlig hjelp fra NHL-stjernene. Laget ledes av Josef Augusta med den tidligere NHL-stjernen Vladimir Ruzicka ved sin side.

Ikke noe amerikansk mirakel

USA var en gedigen skuffelse under forrige OL. En sportslig nedtur endte med at spillerne hadde party og ødela det meste av inventaret på hotellet de bodde på. Men hvem glemmer ikke USA fra sist OL gikk på hjemmebane, i 1980. Et collegelag ledet av Herb Brooks klarte det umulige å slå da suverene Sovjet i OL-finalen.

Men nå er det feterte NHL-stjerner som skal forsvare USAs ære på hjemmebane. Herb Brooks er tilbake på laglederbenken, men laget er ikke lenger i angrepsposisjon. Nå er det USA alle vil slå, så noe Miracle on Ice vil neppe gjenta seg.

Svensk nedtur

For svenskene var det en nedtur at Peter Forsberg ikke ble klar til sitt comeback. En hælskade oppdaget under den siste legesjekken ødela for OL-helten fra 1994, som før denne sesongen overraskende la opp på grunn av de mange skadene.

Det som skal redde Tre Kronor under OL blir dermed Torontos Mats Sundin og Edmonton-keeper Tommy Salo, foruten et jevnt besatt lag nesten uten svakheter. Av de 23 spillerne er det kun tre fra hjemlig serie. Hardy Nilsson er coach for laget, mens tidligere NHL-spiller Anders Hedin er lagets manager.

Bure skadd

Russland, som tapte finalen i Nagano med ett fattig mål for Tsjekkia, har mange gode enkeltspillere. Men stjernen Pavel Bure er ute med skade, og dessuten er det et problem at de andre stjernene ofte virker å trekke forskjellig retning. Den tidligere storbacken Vjatsjeslav Fetisov skal lede de russiske bjørnene, men får en tøff jobb med å samle troppene.

Finnene savner Koivu

Finnene har alltid villet være med og leke med de store gutta når det har vært snakk om VM eller OL-medaljer de siste ti årene. Laget har bare Teemu Selanne igjen av de helt store profilene etter at Saku Koivu måtte trappe ned da han fikk kreftdiagnosen. Landslagssjef Hannu Aravirta er ellers i samme posisjon som sin svenske kollega. Han har et homogent og jevnt bra besatt lag, men som altså mangler de helt store stjernene.

(NTB)

Siste saker:

 
OL-PROGRAM
Veke M T O T F L S
6 4 5 6 7 8 9 10
7 11 12 13 14 15 16 17
8 18 19 20 21 22 23 24
OL-SENDINGAR RADIO/TV
Veke M T O T F L S
6 4 5 6 7 8 9 10
7 11 12 13 14 15 16 17
8 18 19 20 21 22 23 24
10 SISTE SPORT
PÅ FORSIDA NO
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no