skilleResultaterskille_slutt
salt_lake_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Salt Lake 2002

Slovakias OL-drøm knust igjen

Ishockeynasjonen Slovakias drøm om OL-medalje ble knust søndag, da håpet om plass i hovedrunden forsvant.

Publisert 11.02.2002 05:53.
Med alle NHL-proffene på plass har Slovakia et lag som på gode dager er godt nok til å slåss om medalje. Men for å ha plass til proffene som blir disponible når NHL tar OL-pause fra torsdag, måtte slovakene stille svært redusert i innledende runde. Det straffet seg.

Lørdag tapte Slovakia sensasjonelt 0-3 for Tyskland, søndag ble det 6-6 mot Latvia. Dermed ryker laget ut før proffene kommer med, akkurat som i Nagano.

NHL-proffer som hadde spillefri søndag sluttet seg til laget, akkurat som lørdag. Men de var for få, og dermed må ishockeygale slovaker igjen lure på hvordan det ville gått om et toppet lag hadde fått møte storebror Tsjekkia og de andre toppnasjonene.

Proffene dominerte

Marian Hossa (Ottawa Senators), Jozef Stumpel (Los Angeles Kings) og Pavol Demitra (St Louis Blues) trakk i landslagstrøye søndag, mens andre proffer som spilte lørdag måtte tilbake på jobb i NHL.

Stumpel scoret allerede etter 11 sekunder, og de tre nevnte svarte til sammen for seks målpoeng. Men Slovakia var hemmet av dårlig keeperspill. Både Pavol Rybar og Jan Lasak gjorde en dårlig figur.

Ansporet av sin NHL-stjerne Sandis Ozolinsh fra Florida Panthers, som svarte for fire assists, tok Latvia ledelsen 3-2 i midtperioden. Slovakia svarte med fire strake scoringer og ledet 6-3 da latvierne reduserte fire sekunder før siste pause, etter at pucken først traff skøyta til en forsvarer.

Endte i tårer

Det flaksemålet ga Latvia nytt håp, og i siste periode lurte Aleksandrs Belavskis inn en ny redusering, før Atvars Tribuncovs utlignet til 6-6.

Slovakia presset hardt, vant skuddstatistikken klart, men klarte ikke å få vinnermålet, selv ikke da keeper ble plukket ut i sluttminuttene. Dermed endte slovakenes OL i tårer. Latvia kan gå videre, men da må Tyskland slås tirsdag. Tyskerne trenger bare uavgjort for å sikre seg plass i hovedrunden. For Slovakia blir det bare plasseringsspill, og det er neppe særlig interessant for NHL-stjernene.(NTB-AFP)