skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
P2-teatret_toppbanner_3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > Radioteatret > P2-teatret Sist oppdatert 11:30
 
Anmeldelse

Trafikkfarlig å kjøre bil til

Imponerende, tydelig og meget krevende: Dagbladets Andreas Wiese anbefaler ikke Keiser og galileer sammen med bilkjøring - det kan være trafikkfarlig.

Publisert 03.02.2003 13:25.

Fri for kommersiell tenkning

Et imponerende arbeid, skriver Dagbladets Andreas Wiese i sin anmeldelse av Keiser og galileer, første del, som ble sendt i NRK P2 søndag 2. februar.

–Første del er meget vellykket som produksjon, teksten er gitt tilgjengelighet. Det er så befriende langt unna kommersiell tenkning som det er mulig å komme. Historien er så tydelig som det lar seg gjøre, lydbildet bygger opp stemningen uten å overstyres mot effektmakeri. Selv bruken av Vålerangaklanen som romersk folkemengde passer fint inn.

- Sverre Solberg er imponerende som Julian, han gir idédramaet en menneskelighet det trenger, skriver Wiese, som mener at en lyddrama-versjon kan være det riktige format på dette svære stoffet.

Krever oppmerksomhet

Men Andreas Wiese understreker også at dette ikke er lett stoff.
–Den lytter som kommer uforvarende inn i produksjonen, kan fascineres av kvaliteten, men vil knapt klare å holde følge mellom mystikere og keiserintriger. Det nytter ikke å lytte til dette mens man diver med annet, det er trafikkfarlig å kjøre bil til.

-Når det nå kommer ut, også på CD, vil det framover finnes for den som vil. Dette er overmot det står respekt av, skriver Andreas Wiese.

Siste saker:

 
Radioteatret går løs på monstret
Fruen fra havet
10 SISTE RADIOTEATER
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no