skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
P2-teatret_toppbanner_3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > Radioteatret > P2-teatret Sist oppdatert 11:30
 
Anmeldelse

Intellektuell action

Dagen etter premieren på keiser og galileer er vi litt slitne, men mest lykkelige og lettet over at det er gått så bra som vi håpet. Aftenpostens Per Haddal har dette å si om første del av produksjonen.

Publisert 03.02.2003 13:25.

Et vågestykke

- Vågestykke med mestertakter. Det umulige kan lykkes, skriver Aftenpostens Per Haddal i sin anmeldelse av Radioteatrets Keiser og galileer.

– Et vågestykke av format. Aktivt har teatret så å si ”dramatisert” Ibsens ordrike lesedrama, foretatt en mengde endringer, strykninger, aksentforskyvninger, forsøkt å gjøre dette stykke anti-drama til pulsjagene intellektuell action. Noen har våget og kommet fra det med skinn og sans i behold. Ærgjerrigheten har nok sin pris, men den får sin belønning.

- Skuespillerne med Sverre Solberg i hovedrollen haster uten å forhaste seg. Det høye tempoet gir dette et preg av gispende nødvendighet, det står om livet. Virkningen er nokså besettende, midt oppe i uhyrlige hoffintriger.

En egen kunstform

-Radioteater er en egen kunstform. Og utøverne her har erfaring i mengder, som de kan og vil sette inn. Den kombineres med intuisjon, tolkningsvilje oig røvergløgghet. Regissør Steinar Berthelsen, lyddesigner Arne Barca, komponist Åsmund Feidje og produsent/dramaturg Carl Henrik Grøndahl skal lete lenge etter lignende utfordring, om den i det hele tatt finnes i norsk dramatikk, skriver Per Haddal i Aftenposten.

Keiser og galileer sendes i NRK P2 7 søndager framover.

Siste saker:

 
Radioteatret går løs på monstret
Fruen fra havet
10 SISTE RADIOTEATER
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no