skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: KLAS ÖSTERGREN

Gangsters

"Gangsters" av den svenske forfattaren Klas Östergren er ein roman med ei forhistorie. Det er berre eitt av problema for denne romanen, seier kritikar Marta Norheim i Boktilsynet på NRK P2.

Östergren, Klas

Født i 1955 i Stockholm. Bor i dag i Skåne. Debuterte med Attila (1975) og har i alt utgitt femten bøker. Romanen "Gentlemen" ble hans gjennombrudd i 1980, og er hans mest berømte.

Fra gentlemen til gangstere

Boktilsynet skuer over til broderlandet i øst denne uken. Vi diskuterer Klas Östergrens roman "Gangsters", en oppfølger til kultromanen "Gentlemen", som kom for 25 år siden. Dessuten ser vi på hvordan det er å være iransk innvandrer i Malmø - beskrevet av debutanten Marjaneh Bakthiari.

Hans-Olav Brenner anbefaler:

"Gangsters"

En av de sentrale bøkene i sendinga om oppfølgerbøker er Klas Östergrens "Gangsters". Programleder Hans-Olav Brenner begrunner her hvorfor han anbefaler denne boka.

Dagboka til Hans-Olav:

Motvillige menn

Jeg vil nødig markere Bokprogrammets første sending med å snakke stygt om intervjuobjektene våre, men vi kommer ikke utenom det faktum at både Klas Östergren, Bret Easton Ellis og Erik Fosnes Hansen var en smule uvillig innstilt til å skulle bli intervjuet.


 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no