skillePodkasting dobbeltskille_slutt
Bokprogrammet 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Bokprogrammet Sist oppdatert 13:44
 
Hans-Olav Brenner anbefaler:

"Gangsters"

En av de sentrale bøkene i sendinga om oppfølgerbøker er Klas Östergrens "Gangsters". Programleder Hans-Olav Brenner begrunner her hvorfor han anbefaler denne boka.

Publisert 09.01.2006 15:18. Oppdatert 27.01.2006 16:37.
Den svenske forfatteren Klas Östergrens siste bok heter "Gangsters". Tittelmessig er den en pendant til "Gentlemen" som kom i 1980, og innholdsmessig nøster den opp alle tråder og besvarer spørsmålene man satt igjen med etter å ha lest "Gentlemen".

Gjennomgangsfigur og jeg-person i begge bøkene har samme navn som forfatteren: Klas Östergren. Selv sier Klas Östergren at om man ikke liker de to bøkene liker man heller ikke forfatteren!

Dramatikken og en rekke mystiske omstendigheter i bøkene henger for en stor del sammen med brødreparet Henry og Leo Morgan, som Klas kommer nært innpå livet. Bydelen Söder i Stockholm er selve åstedet i ”Gentlemen” og er bakgrunn for oppfølgerboka. Klas (i boka) virker innstilt på en udramatisk og lemfeldig tilværelse, men kommer støtvis i kontakt med storpolitikkens godt begravde hemmeligheter.
Klas Östergren er jeg-personen i begge bøkene.

"Gangsters" er samfunnsdiagnose, relasjonsdrama og thriller i en og samme bok. Kort sagt en meget vellykket oppfølgerbok. "Gangsters" gjorde klisjeene levende for meg: Boka fikk meg til å le og gråte, den er spontan i uttrykket samtidig som den maner til ettertanke.

"Gangsters" er en enkel bok å anbefale. Les gjerne "Gentlemen" først! Boka kommer på norsk nå til våren.Siste saker:
Flere saker: ALT OM BOKANBEFALINGER

 
10 SISTE NYHETER
5 SISTE KULTUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no