skillePodkasting dobbeltskille_slutt
Bokprogrammet 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Bokprogrammet Sist oppdatert 13:44
 
Dagboka til Hans-Olav:

Motvillige menn

Jeg vil nødig markere Bokprogrammets første sending med å snakke stygt om intervjuobjektene våre, men vi kommer ikke utenom det faktum at både Klas Östergren, Bret Easton Ellis og Erik Fosnes Hansen var en smule uvillig innstilt til å skulle bli intervjuet.

Publisert 06.01.2006 11:45. Oppdatert 19.01.2006 16:28.
Klas Östergren møtte vi i Stockholm i oktober. Anledningen var hans nye bok "Gangsters" som i fjor høst høstet (!) himmelstormende kritikker hele 25 år etter at "grunnboka" "Gentlemen" kom.

Da vi møtte Klas på Hotel Diplomat i Stockholm var han ikke videre interessert i noe fancy intervju. Den slags påfunn var Klas lut lei av, fikk vi vite. Han satte seg ned på en stol og slo fast at der ville han bli. Han hadde vært med på nok påfunn med diverse TV-kanaler.

Men etter litt lokking, og et vell av overbevisende argumenter fra producer satt vi vips i en taxi for deretter å vandre langs Hornsgatan og jammen meg ble det ta med-kaffe på en benk på Maria-torget.

At den amerikanske øst- og vestkyst-dekadensens fremste litterære talerør, Bret Easton Ellis, skulle komme til å avsløre noen nykker, burde ikke overraske. Tidlig om morgenen plukker jeg ham opp utenfor studioet til Frokost TV. Ellis lyser skepsis, men så fort han har satt seg og kamera er på, lar han sitt medievante jeg lyse mot oss.

Og selvfølgelig, Erik Fosnes Hansen var mer enn skeptisk da vi først kontaktet ham om temaet oppfølgerboka åtte år etter at han satte et ettall bak "Beretninger om beskyttelse". Men han tødde heldigvis opp, og kom med harde utfall mot norske medier.


 
10 SISTE NYHETER
5 SISTE KULTUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no