skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Vil endre straff for tjuvfiske

Politimester i Troms, Truls Fyhn, vil ha en lovendring for båter som fisker ulovlig. Han mener det er galt at lovbryteren kan stikke av gårde med tjuvgodset etter at boten er betalt.

Publisert 23.11.2005 16:41.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Siv Helberg

Slik loven er i dag har ikke norske myndigheter mulighet til å inndra den tjuvfangede fisken fra de spanske trålerne. Og Fyhn vil dermed be de politiske myndigheter om å endre loven.

Uenighet om kravet

Det er ikke bare Fyhn som reagerer på dagens praksis. Leder i Troms fiskarfylking, Jan Engen, er bestyrtet over at tjuvfiskerne får fangsten med seg.

Det samme er direktør i Fiskeri og havbruksnæringens landsforening Christen Mordal, som mener det strider mot folks rettsfølelse å la tjuvfiskerne få tilbake det de har stjålet.

Boten er lik fiskens verdi

Vanlig praksis i slike saker er at lovbryterne får ei bot som tilsvarer en og en halv gang verdien av det ulovlige fisket. Men de får altså beholde fangsten. Og det mener leder i Norges Fiskarlag, Reidar Nilsen er greit.

Han sier til NTB at det blir tøvete å levere tjuvgodset tilbake. Hvis politiet skal inndra fiske, må de overta fisken, som i tilfellet med de spanske trålerne kommer opp i mange hundre tonn.

Leder i Stortingets justiskomité, Anne Marit Bjørnflaten, sier hun forstår reaksjonene på at trålerne får levert tilbake den ulovlig fangede fisken. Hun vil nå ta opp saken med justisministeren.
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no