skilledagenspromoskilleVærlogo
Valg 2003 Agder 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Sørlandet > Valg 2003 Agder
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Sørlandet
Telefon 38121212
Postadresse:
Postboks 2000
4668 Kristiansand
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:

 

-Sykehusreformen neppe god

NRK Sørlandet har stilt listetoppene ved fylkestingsvalget i de to Agderfylkene ni spørsmål. Vi bringer svarene på våre internettsider frem mot valget. I dag kan du se hva du synes om svarene fra Thore Westermoen, KrF, Vest-Agder

Publisert 06.09.2003 09:49.
1. Hva er din oppfatning av spørsmålet om sammenslåing av de to Agderfylkene?

SVAR: Jeg mener det er en viktig strategi for å løfte Sørlandet som landsdel, at vi får slått sammen Agderfylkene til ett fylke. En slik sammenslåing må omfatte ikke bare fylkeskommunene, men også fylkesmannsembedene. Vi vil oppnå flere hensikter:
Landsdelen vil få større gjennomslagskraft i Oslo, kan benytte ressursene bedre, vil redusere offentlig administrasjon, vil vitalisere regionalpolitikken.

2. Hva fikk deg til å tenne på politikk - hva er motivet ditt for å stille opp som politiker?

SVAR: Politikk er viktig, og folkestyret i seg selv en verdi. Jeg mener flest mulig saker bør avgjøres nærmest mulig de det angår, og vil arbeide for økt handlefrihet for kommuner og fylkeskommuner. I KrF ønsker vi at våre politikere skal stå på et klart kristent verdigrunnlag: de fleste politiske avgjørelser innebærer et verdivalg, direkte eller indirekte.

3. Hva er den største utfordringen for landsdelen?

SVAR: Utfordringene til Sørlandet som egen landsdel handler i første rekke om levekår – hvordan det blir godt å bo og arbeide her. Konkret handler det om kommunikasjoner, kultur- og utdanningstilbud, men også om likestilling, respekt og toleranse, kultur for næringsutvikling og entreprenørskap.


4. Hvor lenge overlever fylkeskommunen?

SVAR: Fylkeskommunen vil fortsette som utviklingsaktør, men trolig omdannet til større ”regioner”. KrF mener det er behov for et regionalt folkestyrt forvaltningsnivå, for å løse regionale oppgaver. Alternativet til dette er en enda sterkere stat, og/eller å overlate regionalsakene til de største kommunene, og ingen av delene er ønskelig. Dessuten trenger Norge regioner for å delta i det regionalt samarbeidet innen EU.


5. Er sykehusene blitt dårligere etter at Staten overtok?

SVAR: Det er for tidlig å bedømme sykehusreformen, men foreløpig er det lite som tyder på at dette var en god reform. KrF stemte som kjent imot den. Det er ikke tvil om at kostnadene ved å gjennomføre reformen er/har vært meget store, og at utgiftene til administrasjon og ledelse har økt i helsevesenet. Bevilgningene fra staten er økt i forhold til da fylkene hadde ansvaret, men det er fortsatt betydelig underfinansiering av sykehusene.


6. Hvilker politiske saker vil DU prioritere?

SVAR: Jeg vil prioritere fylkessammenslutning og det å gi landsdelen den infrastruktur vi trenger, herunder bedre veier, universitet, skoleutbygging, bredbåndsutbygging, og arbeid i partnerskap.


7. Hvordan vil du legge til rette for en forbedring av likestillingen i landsdelen?

SVAR: Likestillingen kan først og fremst bedres gjennom langsiktig arbeid. Temaet må derfor settes på dagsorden med jevne mellomrom både i fylke, kommuner og partier. Det handler vel så mye om holdninger og respekt enn om bare barnehager og deltidsarbeid.

8. Hvilke 3 kultursaker er de viktigste de neste fire årene?

SVAR: Tre kultursaker: Stor satsing på kystkultur, Støtte til frivillig arbeid, særlig blant barn og unge. Utvikling av Agder Teater med faste skuespillere,

9. Hvorfor skal vi stemme på deg og ditt parti?

SVAR: Politiske avgjørelser innebærer verdivalg, direkte eller indirekte. KrFs politikere bygger på et kristent menneskesyn, nestekjærlighet, og tanken om at vi er forvaltere. Vi vil styrke familien og prioritere barn og unge, bærekraft og miljø. Vi går ikke til valg med mange løfter, men ber om folks tillit til våre politikere og våre prioriteringer.

Siste saker:
Siste saker:
Siste saker:

Start fleskespillet Start valgtesten Ta valgskolen
Det store valgfleskspillet
 

Nytt firma leverer valgdata

I år skal valgresultatene leveres av firmaet ErgoEphorma. For første gang skal ikke IBM stå for leveringen. Det knytter seg stor spenning til omleggingen.
LES OM VALGET I DIN KOMMUNE

Valgkamp à la Kalvø

Det mest populære innslaget i NRKs siste folkemøte var uten tvil valg-oppsummeringen til Are Kalvø og Espen Beranek Holm.

Valget - på Vegårshei stasjon

Hallvard C Hanssen Hvordan valgkampen ser ut fra Vegårshei stasjon - det er det Halvard C. Hanssens som formidler hver uke, med sitt skrå blikk.

Følg valgkampen med NRK Sørlandet

Valgkampen i Agder-fylkene vil bli fulgt tett i radio, på TV og internett. Første valgsending på TV går på lufta onsdag 20.august.

Spill valgfleskspillet

Bli med kokken Tor ut på leting etter valgflesk. Ikke la deg snakke rundt av Carl I. & Co!

Tre prosent med innvandrerbakgrunn

Tre prosent av politikerne som er nominert på valglistene i Kristiansand har innvandrerbakgrunn.

Kleppe enstemmig valgt til leder for Demokratene

Vidar Kleppe ble enstemmig valgt til leder for partiet Demokratene under partiets første ordinære landsmøte i Kristiansand denne helgen.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no