skillehvor i nordlandskillePolarbannerskilleEuroarcticskille_slutt
Toppbanner Nordland sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Nordland > Sport NRK Nordland Sist oppdatert 09:58

Glimt videre etter straffedrama

Glimt er videre i UEFA-cupen etter straffedrama i Tallin torsdag kveld. Lagene var like langt etter ordinær tid og ekstraomganger. Dermed måtte det straffespark til, og her var Glimt best.

Publisert 26.08.2004 18:51. Oppdatert 27.08.2004 13:29.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Men i ordinær tid var det Levadia Tallin fra Estland som tok føringen i kampen etter vel et kvarters spill i første omgang. Tor Egil Horn var sjanseløs på skuddet fra Sisov.

Minuttet før halvtid kom mål nummer to. Vassiljev satte inn ballen etter at første forsøk havnet i stolpen.

Kampen var spillemessig jevn, men Bodø/Glimt hadde problemer med å spille seg til klare målsjanser. Ut over i andre omgang tettet Levadia igjen bakover, og det så lenge ut til at cupeventyret var slutt for gultrøyene.

Men noen sekunder før tilleggstida var ute lyktes endelig Trond Fredrik Ludvigsen. 1-2, og lagene var like langt ettersom Glimt vant med samme siffer på Aspmyra.

I de påfølgende ekstraomgangene bølget spillet fram og tilbake. Nærmest scoring var Bodø/Glimt da Trond Fredrik Ludvigsen traff tverrliggeren. Men kampen ebbet ut med 2-1, og det var klart for avgjørelse på straffer.

Etter at lagene hadde satt inn sju straffer hver, reddet Tor Egil Horn mesterlig neste forsøk fra Levadia Tallin. Dermed fikk Per Ivar Steinbakk muligheten til å sende Glimt videre, og den muligheten tok han godt vare på!

Det betyr at Bodø/Glimt er klar for 1.ordinære runde i UEFA-cupen. Fredag trekkes neste runde i Monaco.