skillehvor i nordlandskillePolarbannerskilleEuroarcticskille_slutt
Toppbanner Nordland sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Nordland > Sport NRK Nordland Sist oppdatert 09:58
KONTAKT OSS
NRK Nordland
Jernbanevn. 100
8038 Bodø
Tlf: 75 50 57 00
Faks: 75 50 57 55
Distriktsredaktør:
Tone Kunst
E-post:
 

Drar til Kongsvinger for å vinne

Trener Øystein Gåre er optimist
Trener Øystein Gåre er optimist
- Vi drar til Gjemselund for å vinne, fastslår trener Øystein Gåre noen timer før avspark i kvalifiseringskampen mot Kongsvinger. Klokka 1245 sparkes den første av to skjebnekamper i gang for Bodø/Glimt!

Publisert 06.11.2004 07:43. Oppdatert 06.11.2004 07:55.
Av Svein Arne Gregersen

Den siste seriekampen mot Molde for ei uke siden ble en kraftig nedtur for Bodø/Glimt. 0-3 var vanskelig å fordøye i en kamp der flere muligheter til å vippe kampen i Glimts favør ble misbrukt.

Og nettopp måltørken er en av hovedgrunnene til at Bodø/Glimt for første gang må ut i kvalifiseringskamper for å sikre fortsatt spill i Tippeligaen.

KIL uten press

Kongsvinger ble noe overraskende motstander etter at Sandefjord snublet i siste serierunde på hjemmebane mot Mandalskameratene. KIL rykket opp fra 2.divisjon i fjor, og målet i år var å stabilisere seg i 1.divisjon.

Men den gamle Hamkam-stjerna Vegard Skogheim har ledet laget nesten helt til topps, og han har stor tro på at det kan ende med spill i Tippeligaen:

- Glimt har alt å tape, mens vi kan senke skuldrene å spille uten noe press fra omgivelsene, mener Skogheim, som har ledet KIL i tre treningskamper mot lag fra Tippeligaen. Rosenborg (4-2), Fredrikstad (3-0) og Lillestrøm (2-0) har alle fått føle at KIL har noe å fare med.

- Såvidt jeg vet har ikke Glimt slått noen av de tre lagene denne sesongen, sier Skogheim.

Rutinert Glimt-lag

Trener Øystein Gåre skjønner psykologien, men han føler seg rimelig sikker på at Glimt takler presset:

- Vi drar til Kongsvinger for å avgjøre dette til vår fordel. Det er klart at KIL spiller uten press, men vi har et rutinert mannskap som avgjort bør takle situasjonen, sier en optimistisk Glimt-trener til NRK Nordland.

Samtlige spiller i A-stallen er med på turen til Kongsvinger. Bodø/Glimt dro sørover fredag kveld, og NRK1 overfører kampen direkte fra klokka 1245 i formiddag.

Returkampen spilles i Bodø lørdag om ei uke. Kampstart blir trolig klokka 1700, og dersom værforholdene tillater det skal kampen spilles i flomlys på Aspmyra.

Siste saker:

 
10 SISTE NRK NORDLAND
10 SISTE SPORT FRA NRK.NO
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no