skillehvor i nordlandskillePolarbannerskilleEuroarcticskille_slutt
Toppbanner Nordland sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Nordland > Sport NRK Nordland Sist oppdatert 09:58

Øystein Gåre
Ny seier til Glimt, denne gangen med to-null mot Bryne. Dermed befester Glimt inntrykket av en seriøs sølvkandidat i tippeligaen, sier trener Øystein Gåre.

Publisert 25.08.2003 07:57. Oppdatert 25.08.2003 07:57.

Trond Fredrik Ludvigsen kom inn og scoret men er ikke sikker på å få spille fra start neste gang.

Det andre målet ble scoret av Runar Berg.

Glimt er fem poeng foran Sogndal, og ni poeng bak Rosenborg, som leder Tippeligaen.

Sløste med sjansene

Men det var Bryne som startet kampen best, og hadde de største sjansene. Først ble Pierre Gallo frispilt av Dejan Pavlovic, men Glimt-keeper Tor Egil Horn klarte å slå ballen til hjørnespark.

Deretter var det Kim Rune Hellesund i annen omgang som burde gitt hjemmelaget ledelsen. Han førte ballen fra nesten midtbanen, men skuddet innenfor 16-meteren var for løst, og Horn kunne redde enkelt. Det var en typisk kamp der laget som scoret det første målet ville vinne.

- Dessverre var det Glimt som klarte det. Vi misbrukte flere klare sjanser som vi burde scoret på, sa Bryne-trener Reine Almquist.

Trond Fredrik Ludvigsen
Glimt var forsiktige og satset på nettopp det de var gode på: Kontringer. Fire minutter etter Hellesunds bom, fosset Aasmund Bjørkan fram på høyrekanten, og innbytter Trond Fredrik Ludvigsen kunne sette ballen i åpent mål.

Fem minutter senere kontret Glimt igjen, denne gang ført an av Ludvigsen. Han la inn til Runar Berg som satte ballen inn bak Bryne-keeper Kenneth Høie.

Gåre var ikke uventet storfornøyd med spisstalentet Ludvigsen etter kampen. Han vet han vil få sin sjanse, og godtar at han noen ganger må sitte på benken på grunn av bredden i stallen, sa treneren.