skillehvor i nordlandskillePolarbannerskilleEuroarcticskille_slutt
Toppbanner Nordland sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Nordland > Sport NRK Nordland Sist oppdatert 09:58

- Nå går vi for medalje

7264 tilskuere så Bodø/Glimt slå Stabækk 3-1 på Aspmyra fredag kveld. - Nå går vi for medalje, sa trener Øystein Gåre etter kampen.

Publisert 15.08.2003 22:55. Oppdatert 16.08.2003 10:25.
Øystein Gåre

Glimt-trener Øystein Gåre var ikke i tvil etter kveldskampen fredag.
- Nå går vi for medalje. Det er det ingen tvil om.

Åtte bak Rosenborg

Bodø/Glimt har spilt en kamp mer enn de andre lagene og ligger på annenplass åtte poeng bak serieleder Rosenborg. Sogndal er tre poeng bak der igjen, og må vinne mot Vålerenga lørdag for å ta tilbake annenplassen. Bodø/Glimt vant sin tredje kamp på rad mot Stabæk.

Kjempeåpning

Aasmund Bjørkan åpnet det som ble en pangstart for Bodø/Glimt på Aspmyra stadion fredag kveld. Stabæk-spillerne lot Bjørkan få gå helt alene på høyrekanten og legge et perfekt innlegg etter fem minutter.

I feltet sto Andre Hansen og dunket ballen i mål med pannebrasken. Stabæk hadde store problemer i Bodø i første omgang, og fikk etter hvert mer enn nok med å forsvare seg.

Ingebrigt Steen Jensen

- Jeg har aldri sett Stabæk bli rundspilt så kraftig. All ære til Bodø/Glimt. De spiller sånn fotball vi ønsker å spille, innrømmet Stabæk-leder Ingebrigt Steen Jensen.

Bodø/Glimts Olav Råstad sto for neste scoring på hjemmearenaen etter 28 minutter. Et kanonskudd fra om lag 25 meter gikk rett i mål bak en sjanseløs Jon Knudsen i Stabæk-målet.

Klart best

Bodø/Glimt var det klart beste laget i første omgang, og hadde flere store sjanser. Bodø/Glimt spilte med stor selvtillit og var svært pasningssterke. Stabækk derimot hadde svært lite å vise til og hadde en god del feilpasninger.

Skjerpet seg

Gaute Larsen var alt annet enn fornøyd med elevene sine i første omgang, og ga nok klar beskjed om forbedring i pausen. Han fikk det også som han ønsket, takket være Thomas Finstad.

Etter 55 minutter grep innbytteren sjansen etter en dårlig Glimt-klarering og skjøt ballen i mål. Finstad-scoringen skapte håp for Ingebrigt Steen Jensen og resten av Stabæk-gjengen, men spenningen varte ikke så lenge.

Comeback

Trond Fredrik Ludvigsen kom inn i det 3. minuttet i 2. omgang for Stig Johansen. Ludvigsen markerte seg med en gang, og hadde mange farlig løp på topp for Glimt. Ludvigsen var kjempetent og fikk til slutt uttelling.

Trond Fredrik Ludvigsen

Etter 75 minutter la Vegard Sannes en perfekt pasning til Trond Fredrik Ludvigsen inne i feltet. Ludvigsen nølte ikke og sikret seieren for Stabæk.

- Det var bare å sette den i mål, men det ble ikke akkurat noen Ronaldo-scoring. Vi spilte veldig bra i dag, og det er klart vi snakker om medalje nå, sa Ludvigsen.