skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
valg_more_romsdal-3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Val 2003 Møre og Romsdal
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
NRK MØRE OG ROMSDAL I LYD OG BILETE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 

Ordførermakt til FrP og SV?

Det går mot en svært spennende kamp om makta i mange kommuner etter valget i dag.

Publisert 15.09.2003 09:31. Oppdatert 15.09.2003 09:45.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
I fem kommuner skal ordføreren velges direkte, og det er særlig knytta spenning til ordførervalget i Molde og Ørsta.

Et spenningsmoment i dette valget er også om FrP og SV får en ordfører for første gang i Møre og Romsdal.

Blir Oskar Grimstad ordfører i Hareid?

FrP-ordfører i Hareid?

FrP kan gå mot et pangvalg i Møre og Romsdal i år, men valg er en ting, forhandlinger noe helt annet, og når politikerne samles til hestehandel etter valget, blir det trolig business as usual i mange kommuner. FrPs store sjanse til ordførermakt ligger i Hareid, i tillegg kan muligheten være tilstede i ett av direktevalgene, kanskje først og fremst i Ørsta, men den største gevinsten for FrP ligger i muligheten for å havne på vippen i flere kommuner.

Hvem tar makta i Ørsta?

SV tar makta i Ørsta?

En av thrillerne i dette valget blir det direkte ordførervalget i Ørsta, og her ligger også SV sin største sjanse til ordførermakt. Trolig er det dødt løp mellom flere av kandidatene - men det store spenningsmomentet er hvordan den opprivende skoledebatten i Ørsta som endte med nedleggelse av fire grendeskoler i forrige uke, vil påvirke valget.

Blir det Hammerø eller Myhre i Molde?
En annen thriller blir direktevalget i Molde som ser ut til å bli et oppgjør mellom Thorbjørn Myhre fra Arbeiderpartiet og Jan Petter Hammerø fra Høyre.

Det er også et spenningsmoment om mobiliseringen bak en felles borgerlig ordførerkandidat er nok til å bryte Arbeiderpartiets hegemoni i Sunndal der partiet har hatt ordføreren i mange ti-år.

Hva med Ålesund?

Og: hvem vil velgerne i Ålesund belønne etter alt bråket rundt økonomien og den mye omtalte rådmannssaken i Ålesund, eller blir resultatet et rekordstort antall hjemmesittere og en valgdeltakelse på under 50 prosent?

I mange kommuner er det helt åpent hvem flasketuten vil peke på etter valget og forhandlingene om den politiske makten. I flere av kommunene blir dette vel så mye et spørsmål om personer som partier.

Hvordan går det med KrF i Bondevik sitt hjemfylke?

Nesestyver for Bondevik?

For flere partier blir valget en viktig prøve. For KrF vil et valgresultat under 13 prosent på fylkesbasis være en nesestyver i Kjell Mange Bondeviks hjemfylke, mens et resultat under 20 prosent for Arbeiderpartiet vil bety at partiet ikke har klart å komme seg ut av bølgedalen.



Siste saker:
Flere saker: ALT OM VALGET 2003

Start fleskespillet Start valgtesten Ta valgskolen
Det store valgfleskspillet
 

Spill valgfleskspillet

Bli med kokken Tor ut på leting etter valgflesk. Ikke la deg snakke rundt av Carl I. & Co!
LES OM VALET I KOMMUNEN DIN

Nytt firma leverer valgdata

I år skal valgresultatene leveres av firmaet ErgoEphorma. For første gang skal ikke IBM stå for leveringen. Det knytter seg stor spenning til omleggingen.

Valgkamp à la Kalvø

Det mest populære innslaget i NRKs siste folkemøte var uten tvil valg-oppsummeringen til Are Kalvø og Espen Beranek Holm.

- Friskulen eit angrep på busetjingsmønsteret

- Friskulen er eit angrep på busetjings-mønsteret! Det sa Kristin Sørheim frå Senterpartiet i skuledebatten i valsendinga frå NRK Møre og Romsdal onsdag. Se valgsendingen
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no