skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Solskjær tilbake

Et blokkert skudd fra 16-meteren var det nærmeste Ole Gunnar Solskjær (32) kom scoring da han gjorde comeback etter 18 måneders skademareritt mandag.

Publisert 06.12.2005 06:28. Oppdatert 06.12.2005 08:50.
Det luktet ikke akkurat svidd etter nordmannen, da han spilte for Manchester United-reservene sammen med ti urutinerte tenåringer han aldri har spilt kamp sammen med før. Det meste ble opp til kristiansunderen selv mot Liverpool-reservene, og det manglet ikke på løps- og taklingsvilje. Men noen stor målsjanse fikk han aldri. Mål ble det ikke på lagkameratene hans heller. Liverpool vant 2-0 etter en scoring i hver omgang.

På forhånd var det avtalt at Solskjær kun skulle spille de 45 første minuttene. Uansett virker det som om førstelagsspill for Manchester United fortsatt er et lite stykke unna.

Det som egentlig bare skulle være en helt vanlig B-lagskamp med en liten håndfull tilskuere ringside på Even Fields (kapasitet: 4000 tilskuere), var omgjort til en sjelden Solskjær-hyllest. Sanger tilegnet den superpopulære spissen runget i kveldsregnet, og applausene var en stor stjerne verdig. Tribunene på hjemmebanen til lilleputtklubben Hyde United var nær fullsatte til ære for nordmannen. Alle ville se med egne øyne at Ole Gunnar Solskjær spilte fotball igjen etter 18 måneder på sidelinjen.

To tabber

Et innlegg og et forsøk på vegg- og framspill var alt 32-åringen rakk før midtstopper Gerard Pique og keeper Luke Steele tabbet seg ut og sendte Liverpool-reservene i ledelsen. Ramon Calliste fikk en enkel jobb med å score omgangens eneste mål etter drøyt
ni minutters spill.

Solskjær fikk sin første sjanse i kampen fire minutter etterpå, men han traff urent på ballen og forsøket ble stanset av en Liverpool-forsvarer. Etter 33 minutter fikk nordmannen en skuddsjanse fra 16-meterstreken, men nok en gang kastet en motspiller seg foran. I pausen ble nordmannen byttet ut og erstattet med Sylvan Eubanks-Blake. Til stor skuffelse for tilskuerne.

Nyheten om Solskjærs plutselige comeback ble kjent fredag, bare få dager etter at Alex Ferguson gikk ut og sådde sterk tvil om nordmannens fotballframtid. United-manageren fryktet at Solskjær aldri ville komme tilbake som toppspiller.

Skadetrøbbel

Nordmannen har vært ute med skadeproblemer de siste to sesongene. Solskjær skadet kneet i en mesterligakamp mot Panathinaikos i september 2003. Han var under kniven hos knespesialist Lars Peterson i Goteborg 23. august 2004. Veien tilbake har vært lang og kronglete.
FA-cupfinalen mot Millwall i mai 2004 var superreservens hittil siste opptreden for Manchester Uniteds førstelag.

Solskjær ble kjøpt fra Molde for ni og et halvt år siden for 1,5 millioner pund (15 millioner kroner). Han signerte kontrakten 23. juli 1996 og debuterte i eliteserien mot Blackburn en måned senere. For øvrig en kamp Lars Bohinen ville skutt seg til matchvinner i om det ikke hadde vært for at Ole Gunnar Solskjær scoret i debuten og sikret United 2-2.

Han ble toppscorer i sin første sesong i England med 19
fulltreffere. Hittil har Solskjær spilt 329 kamper, scoret 115 mål og sanket fem serietitler for Manchester United.
©NTB)



Siste saker:
Flere saker: ALT OM SOLSKJÆR
Siste saker:
Flere saker: ALT OM NORDMØRE

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no