skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK

SØK LOKALT PÅ:

Ett spark nok for Aalesund

AaFK tok sin annen seier i årets eliteserie da innbytter Paulo Dos Santos scoret med sitt første spark på ballen og påførte Fredrikstad årets første bortetap.

Publisert 29.05.2005 19:58. Oppdatert 29.05.2005 21:07.

(Herman Ekeberg frå 19.), Haraldur Gudmundsson, Marius Aam
Erlend Holm, Trond Fredriksen, Karl Oskar Fjørtoft (Paulo Dos Santos frå 65.), Morten Moldskred Lasse Olsen (Eirik Hoseth frå 78.), Abdoulaye M'baye.
Fredrikstad (4-4-2): Steinar Sørlie Lars Blixt, Roger Helland, Bora Zivkovic, Trond Erik Bertelsen Martin Wiig (Pål Andre Czwartek frå 46.), Hans Erik Ramberg, Simen Brenne, Øyvind Hoås (Gherland MacDonald frå 78.) Markus Ringberg, Brian West (Michael Røn frå 46.).

Herman Ekeberg (inn for Steen etter 17 minutt): 5
Paulo dos Santos (inn for Fjørtoft etter 64 minutt)
Eirik Hoseth (inn for Olsen etter 77 minutt)

BØRS:
1:Elendig, 2:Ute av form, 3:Dårleg, 4:Under pari, 5:Middels, 6:God, 7:Svært god, 8:Landslagsklasse, 9:Strålande, 10:Verdsklasse.(Må spele minst 30 minutt for å få poeng.)

Vurdert av Arne Flatin og Pål Bakke.

Seieren over Fredrikstad var Aalesunds første siden 16. april, da bunnlaget Odd Grenland ble slått i åpningen av lagets nye arena i Ålesund. Dermed passerte Aalesund nedrykksstreken og ligger foran Molde som befinner seg på kvalikplassen.

Både Lasse Olsen og Karl Oskar Fjørtoft var toneangivende på Aalesund, og spesielt Fjørtoft som ser ut til å spille bedre og bedre for hver kamp.

Spiller stadig bedre

Spillemessig er dette den beste kampen vi har gjort i år, spesielt i første omgang. Jeg ser framgang i samhandlingsmønsteret fra kamp til kamp, sa en svært fornøyd Aalesund-trener Ivar Morten Normark etter kampen.

Den eneste scoringen i kampen kom etter 67 minutter, da innbytter Paulo dos Santos' første spark på ballen, et skrudd frispark fra 17 meters hold, overlistet Fredrikstad-keeper Steinar Sørlie. Frisparket kom som følge av at Abdoulaye M'baye ble klippet ned av Lars Blixt.

Før det hadde Aalesund hatt en rekke gode muligheter uten å få satt ballen i mål, og hjemmelaget var klart best i første omgang. Omgangens største mulighet kom etter 25 minutter, da et skudd fra Abdoulaye M'baye havnet i tverrliggeren.

Også Fredrikstad hadde en god mulighet i første omgang, men Kim Deinoff hadde en god dag mellom stengene i Aalesund-målet.

Fortjent AaFK-seier

I annen omgang jevnet kampen seg mer ut, og spesielt etter at Aalesund gikk opp i ledelsen var Fredrikstad farlig frampå flere ganger.

Trener Knut Torbjørn Eggen, som ledet kampen for gjestene på grunn av Egil Olsens sykefravær, hadde likevel ingen problemer med å innrømme at hjemmelaget fortjente seieren.

I første omgang sto vi bare og så på, mens vi deltok mer i
annen omgang. Ut fra spillet og sjansefordelingen var det greit at Aalesund vant, sa Eggen, som selv trente Aalesund fra 1994 til 1996.

Også Drillo har bakgrunn som Aalesund-trener, i
1989-sesongen. På tampen av annen omgang hadde Eirik Hoseth, som kom inn og spilte drøyt et kvarter, to enorme sjanser alene med Fredrikstad-keeper Steinar Sørlie, som reddet begge gangene og sto fram som gjestenes beste spiller nok en gang. Sørlie plukket ned det meste, men var sjanseløs på frisparkscoringen.

Aalesunds kaptein Christian Steen prøvde seg på et comeback
etter skade, men måtte hinke ut etter bare 19 minutters spill med ny skade. (©NTB)