skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 
Kurt Asle Arvesen

Syklet med ureglementert trøye

Kurt Asle Arvesen syklet etapperittet Giro d'Italia med ureglementert norsk mestertrøye. Men i stedet for å dele ut bøter til Team fakta-kapteinen, vil Norges Cykleforbund (NCF) adoptere designet og dele ut Arvesens utgave til framtidige mestere.

Publisert 24.06.2003 10:11.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Den norske mesterdrakten har hvit bunnfarge og er verken veldig spennende eller synlig i feltet. Team faktas klessponsor, italienske Nalini, valgte å gå egne veier da Arvesen skulle kles opp før årets Giro d'Italia. De laget drakten lik det norske flagget men fortsatt med hvit bunnfarge.

Skal søke om lov

Egentlig skal man søke forbundet om å gjøre slike forandringer, men jeg har ikke fått noe kritikk for det i ettertid. Snarere tvert imot. Folk sa faktisk til meg i Italia at drakta mi var den fineste i hele feltet, forteller Arvesen til NTB.

Arvesen etter seieren i Italia.

Lot seg imponere

Sportslig administrator Heikki Dahle i NCF lot seg også imponere og sier at neste norske mesterdrakt kommer til å se omtrent lik ut som den Arvesen stolt viste fram i mai. Ringen blir på en måte sluttet ettersom Kurt faktisk også var med og designet den mestertrøya vi bruker i dag, sier Dahle. Nå sl nye drakter bestilles til framtidige NM-vinnere. De vil trolig deles ut fra og med neste år.

Innført på 90-tallet

Nasjonale mestertrøyer ble innført av Det internasjonale sykkelforbundet, UCI, midt på 1990-tallet. Frode Flesjå var første norske mester som fikk den spesielle flaggdrakten i 1996. Et par år senere ble den endret til dagens hvite mesterskapstrøye.
Ny mestertrøye skal deles ut etter NM-fellesstarten i Grimstad lørdag. (NTB)

Siste saker:
Flere saker: ALT OM ROMSDAL

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no