skillegodt for ganen toppromoskillespråkspalten toppromoskilleSport topp promoskille_slutt
valg_hordaland_3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Valg 2003 Hordaland
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
NRK HORDALAND I LYD OG BILDE
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Hordaland Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299 Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Nettansvarlige for kommunevalget:

 
Situasjonen i Kvinnherad Senterparti er kaotisk. Det sier nestleder Torgils Våge. Partiet var valgvinneren, men nå forsvinner toppene en etter en.

Friele fikk ordførerkjedet

Herman Friele (H) fikk sin drøm oppfylt søndag kveld. Da ble Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti i Bergen enige om fordelingen av vervene i det nye bystyret og byrådet.


Friele blir ordfører

I Bergen blir det skifte av byråd, fra et AP-dominert til et Høyre-dominert. Frp har gitt sin støtte, og det betyr at Herman Friele kan pusse orførerkjedet.

Otterskred sykemeldt

Leder for SV i Os, Torill Otterskred, er sykmeldt.
Otterskred ble i går sendt hjem fra kommunestyremøtet i Os fordi hun var indisponert.

Siste tilbud til Frp

Onsdag kveld avgjør Fremskrittspartiets nye bystyregruppe om de støtter det politiske grunnlaget som Høyre, Venstre og KrF er enige om i Bergen.

Dahle i fylkestinget

Torstein Dahle stod på sisteplass på RV si liste til fylkestinget i Hordaland. Han fekk 552 personrøyster og det førte han heilt til topps på lista.

Frp på sidelinjen i Fjell

Jan Utkilen fra Sotralista blir ny ordfører i Fjell. Fremskrittspartiet er det største partiet i kommunen og føler seg forbigått.

Rommetveit fortsetter

Arbeiderpartiet beholder ordføreren i Stord kommune. Det betyr fire nye år for Magne Rommetveit som ordfører. Inge Kallevåg fra Høyre fortsetter som ordfører i Bømlo.

Ap-ordførere i Kvam og Austrheim

Arbeiderpartiet får ordførerne i Kvam og Austrheim. Astrid Selsvold skal styre Kvam, men Ole Lyse overtar i Austrheim.

KrF frir til Høyre

Kristelig Folkeparti i Bergen, med ordfører Kristian Helland i spissen, bryter byrådssamarbeidet med Arbeiderpartiet og satser på Høyre.

Ordførere i Nordhordland

I Nordhordland er det klarlagt hvem som blir ordførere, men i noen kommuner har kampen vært mer bitter enn i andre. I Meland mister Solbjørg Åmland Sandvik jobben, til tross for at partiet hennes, Høyre, ble det største og hun fikk flest personstemmer.

Ap skal styre Lindås

Tove Brandvik fra Arbeiderpartiet blir ny ordfører i Lindås. I går kveld ble partiet enig med Kristelig Folkeparti og Senterpartiet om et samarbeid.

Brudd med Frp i Bergen

Fremskrittspartiet i Bergen kan se langt etter en plass i byrådet. KrF's ordfører Kristian Helland gjør det klart at FrP ikke er en aktuell samarbeidspartner.

Torstein Dahle mest populær

Torstein Dahle er den mest populære politikeren i Bergen. Stein Husebø går forbi Frank W. Hansen. Det viser resultatet fra fintellingen etter valget i Bergen. SE HVEM SOM SITTER I DET NYE BYSTYRET.

Advarer mot Frp-samarbeid

Partileder Valgerd Svarstad Haugland fraråder Kristelig Folkeparti i Bergen fra å inngå et politisk samarbeid med Fremskrittspartiet.

10 SISTE HORDALAND
30 SISTE VALGNYHETER FRA HELE LANDET
 
LES OM VALGET I DIN KOMMUNE
Fedje Austrheim Masfjorden Modalen Lindås Radøy Øygaren Meland Askøy Osterøy Vaksdal Voss Ulvik Granvin Eidfjord Ullensvang Jondal Kvam Samnanger Fusa Os Bergen Fjell Sund Austevoll Tysnes Fitjar Stord Bømlo Kvinnherad Odda Etne Sveio

Hør valgsendingen på nytt

Lise May Spissøy og Egil Torheim serverte deg alle resultatene fra kommunevalget i Hordaland. Her kan du høre alt som ble sagt en gang til!

Nytt firma leverer valgdata

I år skal valgnattas valgresultater og prognoser leveres av firmaet ErgoEphorma. For første gang skal altså ikke IBM stå for leveringen, og det knyttes stor spenning til omleggingen.
  [Valg 2003]

Valgkamp à la Kalvø

Det mest populære innslaget i NRKs siste folkemøte var uten tvil valg-oppsummeringen til Are Kalvø og Espen Beranek Holm.

Bybaneduell

Henrik Færevåg og Gunnar Staalesen er to av byens ivrigste debattanter i valgkampen. Stridsspørsmålet er selvsagt bybanen. Hør debatten mellom dem her.

Se Folkemøtet fra Bergen her

Fikk du ikke med deg Folkemøtet fra Bergen om arbeidsledighet og skolepolitikk. Eller byduellen mellom Anne-Grete Strøm-Erichsen (A) og Hermann Friele (H). Se Folkemøtet her. Programleder er Knut Olsen.

Spill valgfleskspillet

Bli med kokken Tor ut på leting etter valgflesk. Ikke la deg snakke rundt av Carl I. & Co!

video Valgsendinger på TV [WM]

video  [WM] Hver onsdag de siste fire ukene har det vært valgsending fra Hordaland og Sogn og Fjordane på NRK1. Se den første sendingen her.
video Hele saken [WM]

Toppmøte i NRK Hordaland

For første gang møttes Herman Friele (H) og Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) til debatt om Bergen, politikk og visjoner.

Ordførerne vil forsette

De klager, men gir seg ikke! Nesten alle ordførerne i Hordaland tar gjenvalg. Bare 3 av 33 ordførere trekker seg fra lokalpolitikken ved høstens valg.

Kvinner i kommunestyrene

Granvin er den kommunen i landet der kvinnene er best representert med 61,5 prosent, mens Sveio har den laveste kvinneandelen, åtte prosent.
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no