OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Fakta-Sportsgrener

Her er du: NRK > Sport > Meisterskap > Sydney 2000 > Fakta > Sportsgrener

Oppdatert 08.02.2001 15:40

FAKTA

SPORTSGRENER

 

Tennis

Publisert 06.09.2000 20:14

Da iren John Bolan drog til de første olympiske lekene i Aten i 1896, hadde han ingen aning om at han skulle komme hjem med gullmedalje i tennis. Så visste han da heller ikke at han skulle konkurrere. Han drog nemlig som tilskuer.

Tidene har forandret seg siden den gang. Blant dagens olympiske tennisutøvere befinner seg noen av verdens mest profilerte idrettsutøvere.

Nesten alle tennistoppene er ventet til Sydney. Dette står i kontrast til de første lekene da OL var forbeholdt rene amatører og proffene ble holdt utenfor. Tennis ble fjernet fra det olympiske programmet i 1924 som et resultat av striden om hvorvidt lekene skulle være tigjengelig for de profesjonelle. I 1988 var imidlertid sporten tilbake som olympisk medaljegren. I dag spiller både menn og kvinner single og double.

Reglene


Som de fleste andre turneringer, er også tennisturneringen i Sydney en eliminerigskonkurranse. Taper du en kamp, er du ute av turneringen. Alle kamper (matcher på tennisspråket) spilles best av tre sett, bortsett fra mennenes finale, som spilles best av fem.

Tennis dreier seg om å holde ballen i spill. Rettere sagt: Sørge for at motstanderen ikke klarer å holde ballen i spill. Ved at motstanderen slår ballen ut, eller ikke klarer å slå ballen tilbake over nettet oppnår du poeng.

Som sagt deles en match opp i tre eller fem sett. Settene deles igjen opp i game. Vinneren av et sett er den første spilleren som vinner seks game. Men bare dersom motstanderen har to game færre. Hvis ikke, må det spilles et game til. Hvis det så blir 6-6 i game, må det spilles en såkalt tie break for å avgjøre settet.


 
 
SØK

Gjensidige Nor
Nettradio høyre riktig
Vær_høyre
Redaksjon 21
Wap_høyre
Petre_høyre
10 SISTE SPORTSGRENER
08.09.2000 12:33
Sportsgrenene

Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   02.01.2009 17:52