skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Frykter ikke forurensning

Flere kommuner i Øst-Finnmark vil ha omlastningsterminal for olje. Torsdag vedtok formannskapet i Vadsø at de ønsket en landbasert terminal i Paddeby ved Varangerfjorden.

Publisert 06.12.2004 12:14.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Silvana Elisabeth Granlien

Fra før har Sør-Varanger kommune gått inn for et oljeomlastningsskip i Ropelv i Bøkfjorden, og også Vardø kommune kunne tenke seg oljevirksomhet.

Ønsker stor oljeaktivitet

Lederen for Øst Finnmark regionråd, ordfører Harald Larsen i Lebesby, frykter ikke forurensning. Han ønsker stor oljeaktivitet på kysten.

– Men det er ikke sikkert at flere omlastningsterminaler er i direkte konkurranse med hverandre. Det er flere aktører både på tankbåtsiden og produksjonssiden, så det er ikke sikkert at de er i konkurranse med hverandre, sier Larsen.

– Men dette er vel en typisk sak der man får en lokaliseringsstrid, siden alle vil ha en terminal med de arbeidsplassene den fører med seg?

– Alle kommunene er selvsagt ute etter arbeidsplasser, men i Øst-Finnmark Regionråd har vi fokus på at olje og gass er en ressurs som vil komme hele Øst-Finnmark til gode.

– Hva med forurensningsfaren?

– Jeg har veldig stor tillit til at norske myndigheter går nøye gjennom de planene som foreligger, og da tror jeg ikke det blir noen forurensningsfare.

Vardø vil være med

Også Vardøordfører Rolf Einar Mortensen vil være med på et olje- og gasseventyr i Barentshavet. Han maner til samarbeid og advarer mot lokaliseringsstrid blant kystkommunene i Øst-Finnmark. Samtidig som han ønsker seg en oljeomlastningsterminal i Varangerfjorden plassert i Vardø kommune.

– Også i Vardø har vi hatt besøk av oljeselskap som har sett på forholdene, og om de kommer tilbake og ønsker å utrede dette nærmere så er vi klare, sier Mortensen.

Når det gjelder forurensningsfaren har Vardøordføreren så stor tiltro til norske myndigheter at han mener dette er godt ivaretatt.

Bakgrunn: Oljeboring for dummies (15.12.2003)
Siste saker:
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no