skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Usikkerhet rundt omlastingssentral i Paddeby

Den planlagte omlastingssentralen for olje kan bli flyttet fra Paddeby i Vadsø dersom den kommer i konflikt med kulturminner og bebyggelse.

Publisert 09.09.2005 07:37. Oppdatert 09.09.2005 10:39.
Av Robert Greiner

- Planene om omlastingssentral for olje i Paddeby utenfor Vadsø kan bli flyttet dersom det oppstår problemer med å bruke området. Det sa direktør Vadim Bondarenko i det kanadiske selskapet Sannex Incorporation da han besøkte Vadsø i går. Selskapet er avhengige av å få tillatelse for å ikke måtte flytte prosjektet ut av Vadsø kommune:

– Tillatelser og reguleringer er hovedsakene vi jobber med nå, sier Bondarenko.

– Vil dere finne eet annet sted å etablere der om dette ikke går i orden?

– Ja.

Tror på flertall

Toronto-baserte Sannex Inc deltar i drift av oljeterminaler i Russland, samt salg og frakt av olje. Nå har de kastet sine øyne på Paddeby utenfor Vadsø for å etablere en omlastingssentral for olje i forbindelse med stadig økende oljetrafikk i nord. I går møtte selskapet Vadsø kommune for å utdype planene som også kan gi arbeidsplasser og ringvirkninger for lokalt næringsliv. Selv om saken ikke er ferdigbehandlet politisk, tror ordfører Hauk Johnsen at kanadierne vil få et ja.

– Over 90 prosent av Finnmarks befolkning ønsket at vi skulle jobbe mot oljerelaterte saker. Jeg tror at både i det politiske miljøet og i Vadsø by så er det flertall for at vi ønsker å være med på det som skjer, sier Johnsen.

Plan B

– Det kan hende det blir rett her nede, sier 78-årige Vally Niska, mens hun titter ut av kjøkkenvinduet sitt. Hun bor i Paddeby, og stedet har også jordbruk og kulturminner. Kanadiernes planer innebærer en enorm kai med plass til supertankere og store lagringstanker.

Sannex Inc er klar over dette. Derfor har selskapet en plan B som kan innebære at prosjektet flyttes et annet sted langs Finnmarkskysten.


Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no