skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Kritiserer Bjørnøy etter olje-uttalelse

- Miljøvernministeren sår uheldig tvil om hvorvidt Goliat-feltet skal utvinnes kommersielt, sier stortingsrepresentant for Høyre og medlem i energi- og miljøkomiteen, Ivar Kristiansen.

Publisert 06.01.2006 07:04. Oppdatert 06.01.2006 17:31.
Av Trine Hamran

Ivar Kristiansen (H)
I går sa miljøvernminister Helen Bjørnøy på et møte med Natur og Ungsom at det ikke er sikkert at Goliat åpnes for utvinning. Kristiansen mener at regjeringa har et problem:

- Jeg var på stede på konferansen til NHO hvor både Odd Roger Enoksen og Jens Stoltenberg hyllet planene for utvikling i nord, og her er jo selvsagt olje og gass lokomotivet. Bjørnøy setter nå statsministeren og hele konferansen i forlegenhet, sier Kristiansen.


Reaksjoner

Det er denne uttalelsen fra miljøvernminister Helen Bjørnøy som har fått Kristiansen til å reagere: "Det er ingen automatikk i at Goliat-feltet skal bygges ut. Nå skal regjeringen legge fram forvaltningsplanen for Barentshavet for Stortinget i løpen av våren, og dette blir avgjørende for forvaltninga av nordområdene."

Utspillet fra miljøvernministeren kom samme dag som det ble kjent at Goliat-feltet utenfor Hammerfest er kommersielt lønnsomt. Høyres Ivar Kristiansen er oppgitt: - Hva slags signal gir dette til de 24 selskapene som søker, når det gjelder å skape stabilitet, trygghet og optimisme?

Ber om avklaring

Nestleder i Natur og Ungdom, Bård Lahn, er derimot fornøyd med ministerens ståsted, og er ikke i tvil om hvilke signaler dette gir: - Jeg mener ENI må ta dette som en advarsel og tenke seg godt om før de går videre med Goliat-feltet.

Ivar Krisitansen i Høyre mener statsministeren nå må skape klarhet i ulike signalene som kommer fra regjeringshold.

- På sammen måte som statsministeren nå rydde opp i SVs forslag om å boikotte israelske produkter, så må statsministeren nå komme seg på banen og fortelle hvilken politikk som gjelder. Er det SVs politikk om avvikling, eller er det bildet som ble tegnet på NHO-konferansen? avslutter Kristiansen

Bakgrunn: Oljeboring for dummies (15.12.2003)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no