skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille

De siste julekakene

Seint ute med julebaksten? Fortvil ikke. Du kan lage flere typer julekaker av den samme deigen. Her er oppskriften!

Publisert 23.12.2003 14:02.
Foto: Tine
Ut av denne deigen har du alle de ulike slagene du trenger til jul. Den er så enkel at du kan lage den i kveld.

Nå er det tid for å ha ei fredelig og fin jul!

God jul!

Alle kakene kan du steke i stekeovnen ved 175 °C i ca 10 minutter. Og ingen av dem har steketid over 15 minutter!

Grunndeig:

750 gram meierismør
1 kilo hvetemel
330 gram melis

Elt deigen sammen, og del den i to. Bland inn to egg i den ene delen. Ut av denne nye deigen kan du lage kakene tyske skiver og sjakkruter av den ene delen.

Sett deigen kjølig i et par timer.

Tyske skiver:

1/4 grunndeig + 1 egg
Trill 4 1/2 cm tykke pølser. Skjær opp i 1/2 cm tykke skiver. Legg på smurt stekeplate. Stek kakene.

Sjakkruter:

1/4 grunndeig + 1 egg
Bland halve deigen med 2 ss kakao. Trill ut to hvite og to brune fingertykke pølser. Legg pølsene oppå hverandre og skjær i tynne skiver. Stek kakene.

Smørkranser, riflekjeks, fylte kjeks og syltetøykaker

1 porsjon grunndeig
4 egg

Smørkranser:


Sprøyt deigen ut gjennom kakesprut eller kvern med stjerneformet skive. Skjær i 12 cm lengder og form til kranser. Stek kransene.

Riflekjeks:

Sprøyt ut som smørkranser. Skjær 2 1/2 -3 cm lange stenger. Stek stengene og avkjøl på rist.legg fyllet mellom to og to kjeks.

Fyll til kjeksene:

50 gram kokosfett
1/2 plate kokesjokolade
1 egg
2 ss melis

Smør fyll mellom to og to kjeks.

Syltetøykaker:

Kjevle en tynn leiv, 2-3 mm. Stikk ut runde kaker ca 6 cm i diameter. Legg en klatt bringebærsyltetøy på kaken. Brett den i to og trykk sammen kantene med en gaffel. Stek syltetøykakene.

(Kilde: Tine)

Siste saker:
Flere saker: ALT OM JULEKAKER
Siste saker:

Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no