Her er deltakerne i Norges tøffeste 2024

Er dette den tøffeste sesongen hittil? Uten tvil, sier Funkygine.

I år blir det jævlig.

Sesongen starter med et fysisk og psykisk mareritt, og det blir ikke bedre. Glem kos og hygge. Velkommen til mer av alt som er vondt.

Gnagsår, melkesyre, spy, kulde og klaustrofobi.

Første episode av den femte sesongen kan du se her.

Her er årets deltakere:

Les videre for å bli kjent med gjengen!
Rebecka | Jesper | Hedda | Styrk | Inga | Torstein | Kornelia | Magnus | Jo | Andreea

Rebecka Andersen (22), Kragerø

Spesialitet: Råning og styrketrening

Jobber som: Leder på treningssenter

Røk ut i episode 8

Rebecka kan ha problemer med å holde fokus når hun egentlig bør være skjerpet. En av hennes fremste styrker, er at hun undervurderer hvor god hun faktisk er. Ofte overrasker hun både seg selv og motstanderne med sin rå styrke og allsidighet.

«Å være tøff for meg, er å være mentalt på og ikke la noe eller noen knekke deg.»

Rebecka Andersen

­

«Rebecka har knapt drevet med konkurranseidrett. Hun kan fort snakke seg selv ned og være sin verste fiende. Men når hun klarer å bruke selvtilliten sin riktig og tør å stå i at hun er en vinnerskalle – da er hun uslåelig. Hvis hun vil, klarer hun å psyke ut konkurrentene sine.»

Jørgine Massa Vasstrand

Jesper Rogstad (22), Oslo

Spesialitet: Taekwondo

Jobber som: Selger ved siden av studier

Røk ut i episode 10.

Blant venner kalles han «David Goggins med hår». Jesper begynte med taekwondo fordi han ville knuse murstein. Siden har han blitt tre ganger norgesmester og deltatt i EM. Ingenting setter ham ut av spill – bortsett fra bitende kulde.

«Jeg lider gjerne for å få til det jeg ønsker, og nyter lidelsen.»

Jesper Rogstad

­

«Jesper er en smart fyr. Han imponerer meg med en enorm evne til å presse seg til sine yttergrenser. Han liker å ha det vondt! Men det er ikke alltid han takler tap og motgang i konkurranser like bra.»

Jørgine Massa Vasstrand

Hedda Schroeter Skaug (21), Oslo/Spikkestad

Spesialitet: Turn

Studerer: Sykepleie

Røk ut i finalen av Norges tøffeste 2024

Hedda har ofte ikke troen på at hun kan gjøre det bedre enn de andre. Derfor setter hun inn et ekstra gir – som gjør henne til en farlig konkurrent selv om hun ikke alltid har mest muskelkraft. Som tidligere troppsturner er hun vant til å konkurrere. Nederlag i en konkurranse gir motivasjon i den neste.

«Jeg føler meg tøff når jeg klarer å tilpasse meg i ubehagelige situasjoner – enten det er psykisk eller fysisk.»

Hedda Schroeter Skaug

­

«Hedda er liten og lett, langt fra den som løfter tyngst. Men hun kompenserer med sin vanvittige utholdenhet, smidighet og evne til å fokusere. Hun er knallhard i konkurranser. Men hva foregår egentlig i hodet hennes?»

Jørgine Massa Vasstrand

Styrk Eriksen (20), Hammerfest

Spesialitet: Klatring

Jobber som: Driftstekniker på oppdrettsanlegg

Vinner av Norges tøffeste 2024 🏆

Dette er typen som ikke tenker eller gjør ting unødvendig komplisert. Han bare gjennomfører! Selv om det er vondt og utenfor komfortsonen, eller innebærer hans største svakhet; løping. Styrk er årets yngste deltaker. Han har det aller best i klatreveggen eller på snøscooteren hjemme i Finnmark.

«Å være tøff er å kunne ha det jævlig kjipt, men fortsatt klare å stå i det.»

Styrk Eriksen

­

«Styrk er ikke den som har brukt flest timer på treningssenter, men hans praktiske evner veier opp for det. Han kommer fra kulden, hvor forutsetningene ikke alltid ligger til rette. Selv har han sagt at han tror han er «mer brukanes» enn søringene.»

Jørgine Massa Vasstrand

Inga Medbø (28), Tromsø/Asker

Spesialitet: Crossfit

Jobber som: Personlig trener og crossfitcoach

Røk ut i episode 9.

Hun er like seig som hun er optimistisk. Inga har lært seg å snu selv kjipe situasjoner til noe positivt. Det som kan bremse henne, er frykten for skader – en frykt hun sier har kommet snikende med alderen.

«Du er tøff når du klarer å møte frykten din og flytte dine egne grenser.»

Inga Medbø

­

«Inga er ikke den mest allsidige – men hun er innmari sterk! Både fra naturens side og fordi hun har trent knallhardt. Inga er en arbeidshest. Og noen ganger kanskje litt i overkant samvittighetsfull.»

Jørgine Massa Vasstrand

Torstein Risdal Hannås (22), Hornnes

Spesialitet: Brannsport

Jobber som: Tømrer og brannmann

Røk ut i finalen av Norges tøffeste 2024

Denne bygdegutten er vant til å løse egne problemer og utfordringer uten å be om hjelp. Han skulle gjerne vært litt mindre distré, men er 100 prosent påskrudd når han står i konkurranser.

«Det er tøft å bry seg om de svake og inkludere de som er utenfor.»

Torstein Risdal Hannås

­

«Torstein kombinerer det å være praktisk anlagt med både rå styrke og utholdenhet. Motivasjonen hans til å vinne stikker kanskje dypere for ham enn for andre deltakere. Noe som kan by på utfordringer for Torstein, er den over 100 kilo tunge kroppen.»

Jørgine Massa Vasstrand

Kornelia Flo (22), Stryn/Elverum

Spesialitet: Crossfit

Utdanning: Kroppsøvingslærer

Røk ut i episode 2

Når Kornelia virkelig vil, får hun det til. Denne dama sprenger selvdisiplin-skalaen! Det som kan ødelegge for henne, er mangelen på konsentrasjon. Kornelia kaller seg en skikkelig vims.

«Jeg føler meg tøff når jeg klarer å gi faen og ta selvstendige valg uten å følge alle andre. Det er også tøft å vise sårbarhet.»

Kornelia Flo

­

«Jeg kjenner meg litt igjen i Kornelia. Hun er definitivt ikke den mest utadvendte, og er ikke med i Norges tøffeste for å få venner. Kornelia er en bulldoser – løfter tungt og tåler en støyt. Det som kan ødelegge for henne, er utålmodigheten.»

Jørgine Massa Vasstrand

Magnus Nybakk Pettersen (24), Bodø

Spesialitet: Svømming

Jobber som: Sykepleier

Røk ut i finalen av Norges tøffeste 2024

Denne nesten to meter lange nordlendingen løfter tungt og løper raskt. Han kan fort spise 14 (hjemmelagde) brødskiver til lunsj. Men en ekstrem forbrenning kommer også med en svakhet: Får han ikke nok mat, kan det bli litt utfordrende.

«Sykepleie er det tøffeste yrket en kan ha, fordi du jobber med å skape trygghet for folk i livets største utfordringer. Jeg føler meg råtøff som er sykepleier.»

Magnus Nybakk Pettersen

­

«Magnus er en 80 år gammel, snill mann i en ung, trent kropp. Han tar vare på alle rundt seg – men i konkurransesetting klarer han likevel å skru av dette. Magnus er en svær kar, noe som både kan være en fordel og en ulempe for ham.»

Jørgine Massa Vasstrand

Jo Haukeland Liadal (21), Oslo/Haugesund

Spesialitet: Håndball

Studerer: Lektor i samfunnsfag og engelsk

Røk ut i episode 6

Uredd, sterk, utholdende og selvsikker. Jo går inn i alle konkurranser med stor tro på seg selv og laget sitt. Han er kanskje ikke den største strategen. Det hender seg at han brenner kruttet når han burde holdt igjen og spart energi.

«De tøffeste er de som tør å være seg selv, som aldri gjemmer følelsene sine. Jeg synes det er tøft å gråte.»

Jo Haukeland Liadal

­

«Jo har sagt at han i oppveksten manglet tøffe forbilder som var med i tøffe konkurranser – men som også var åpent homofile. Jo er en lagspiller, han gir alt for laget. Han er allsidig og sterk. Men når han blir stresset, kan det bli mye armer og bein.»

Jørgine Massa Vasstrand

Andreea Cioaca (24), Florø/Bergen

Spesialitet: Crossfit

Jobber som: Hjemmesykepleier ved siden av studier

Røk ut i episode 4

Treningssenteret er Andreeas andre hjem. Denne vestlendingen er en farlig konkurrent når det kommer til olympiske løft. Hun er god på å omstille seg når hun havner i ukjente og utrygge situasjoner, så lenge følelsene hennes ikke tar overhånd.

«Alle kan trene seg fysisk sterk. Men for å være psykisk sterk, må du tørre å vise deg fra alle sider – også de svake.»

Andreea Cioaca

­

«Andreea er en jente med mye trøkk! Hun er et veldig positivt sosialt tilskudd i gruppa – lager god stemning, får folk til å slappe av, inkluderer alle og dømmer ingen. Men når hun må konkurrere mot venner, kan dette være en utfordring.»

Jørgine Massa Vasstrand

Jørgine tør påstå at dette er den best trente gjengen som har vært med i kampen om å den gjeve tittelen.

Journalister

Kirsti Kringstad og Anders Werner Øfsti

Fotograf

Erlend Lånke Solbu

Grafikk

Mancat design og Colourbox

Redaksjonssjef

Sigurd Steinum

Redaktør

Nareas Sae-Khow
Ansvarlig redaktør: Vibeke Fürst Haugen
Nettsjef: Hildegunn Soldal