skilleResultaterskille_slutt
salt_lake_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Salt Lake 2002
 

Hjembygda møtte OL-kongen

Hvor er gullet, Ole? Hvor er gullet, Ole? gjallet gjennom ankomsthallen på Gardermoen fredag.

Publisert 22.02.2002 22:45.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Ole Einar Bjørndalen viser fram gullet på Gardermoen (Foto: Scanpix)
Foreldre, slektninger, venner og idrettskamerater fra hjembygda Simostranda møtte den firedobbelte gullvinneren Ole Einar Bjørndalen da OLs mestvinnende idrettsmann kom til Norge seint fredag kveld.

Da hadde han vært på reise nesten halvannet døgn. Turen hadde gått fra OL-byen til Milano i Italia sammen med det italienske langrennslaget. Deretter ble han hindret av uvær som skapte flyforsinkelser i mesteparten av Europa, og kom til Gardermoen mange timer senere enn beregnet.

Simostranda

To busser med 100 kvinner, menn og barn fra hjembygda Simostranda, Modum i Buskerud, hadde tatt turen til flyplassen for å feire OL-mesteren. At flyet hans var flere timer forsinket la ingen demper på jubelen fra sambygdingene.

To timer før Bjørndalen ankom, stilte de seg opp og underholdt ankommende flypassasjerer med trekkspillmusikk, sang og jubelrop.

Da hovedpersonen selv sto i døra, steg jubelen mot taket. En smilende Ole Einar Bjørndalen var godt forberedt på hva som skulle møte ham. Det første han gjorde var å omfavne foreldrene, Helga og Hans. Deretter trådte to sterke karer fra Simostranda IL til og bar ham på gullstol rundt i ankomsthallen.

Gullet

Gullvinneren ble hyllet med både Seier'n er vår og Gullverset fra Simostrandsangen mens han ble båret rundt, fikk blomster, hilste på de fleste av de 100 sambygdingene og skrev autografer.

Høydepunktet kom da han lot seg overtale av taktfaste rop på gull til å åpne reisekofferten og ta fram fire skinnende, tunge gullmedaljer. Til vill jubel tok han gullet og poserte for de mange som skulle fotografere, både profesjonelle og amatører.

Den firedobbelte OL-mesteren la ikke skjul på at han satte pris på mottakelsen, selv om han var sliten.

Men nå skal det smake godt å komme hjem til Simostranda og hvile ut i rolige og normale omgivelser, svarte han på spørsmål om hva han nå skulle gjøre.

Hjem

Faren, Hans Bjørndalen, forteller at familien skulle samles hos Ole Einars søster når de kom hjem til Simostranda. Deretter regnet han med at sønnen ville sette pris på litt søvn.

- Dette har vært en ulidelig spennende tid, sier Hans
Bjørndalen, som forteller at han knapt har fått gjort annet enn å ta imot gratulasjoner fra fjern og nær de siste par ukene.

Husert er fullt av blomster, vin og andre gaver som står og venter på Ole Einar, sier han og legger til at vinen nok får stå i fred for OL-mesteren, som er avholdsmann.

Mange rekrutter

Blant de 100 som hadde tatt turen fra Simostranda var også mange barn. Mange av barna er framtidige skiskytterrekrutter, forteller formannen i skiskyttergruppa i Simostranda IL, Arne Røste.

- Vi har opplevd en voldsom tilstrømning av rekrutter. Vi har over 50 aktive skiskyttere i en bygd med 250 personer. Nå blir det nok enda flere, sier Røste, som var sentral i feiringen av Bjørndalen fredag.

Ettersom han kom sent hjem, ble det ingen offisiell mottakelse i Modum. Men både Ole Einar Bjørndalen og andre lokale idrettsfolk skal feires behørig når sesongen er over, lover folk i Modum kommune. (NTB)

Siste saker:

 
OL-PROGRAM
Veke M T O T F L S
6 4 5 6 7 8 9 10
7 11 12 13 14 15 16 17
8 18 19 20 21 22 23 24
OL-SENDINGAR RADIO/TV
Veke M T O T F L S
6 4 5 6 7 8 9 10
7 11 12 13 14 15 16 17
8 18 19 20 21 22 23 24
10 SISTE SPORT
PÅ FORSIDA NO
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no