skilleResultaterskille_slutt
salt_lake_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Salt Lake 2002
 

Tung debut for Hilde

Veteranen Hilde Gjermundshaug Pedersen opplevde en pinlig OL-debut og var sjanseløs på fellesstarten over 15 km. Hun ble likevel Norges beste på 15.plass.

Publisert 09.02.2002 19:14. Oppdatert 09.02.2002 19:40.
-Jeg har aldri følt meg slik i lavlandet, sa Gjermundshaug Pedersen (37) etter å ha blitt utklasset av de beste med nesten to minutter.

-Allerede tidlig begynte jeg å kjenne at dette ikke ville gå. Jeg ble stokk stiv i beina. Det var pinlig, sa veteranløperen.
Foto: Scanpix


-Likevel tror jeg at dette løpet kan være med på å få meg i
form til resten av øvelsene, sa Hilde Gjermundshaug Pedersen.

Hun har hatt en sterk sesong i Europa og vært med i toppen i flere verdenscuprenn. Så fort det skikkelige alvoret tok til, måtte hun over i statistenes rekker igjen.

-Det er ingen grunn til å gi opp. Det kommer flere øvelser, sa Hilde Gjermundshaug Pedersen. På tribunen fulgte ektemann og tvillingdøtrene OL-debuten hennes.

Skofterud uten følelse

Vibeke Skofterud måtte slippe feltet tidlig og fullførte til 29. plass. Uten følelse i beina, men med håp om klar bedring senere i lekene.

- Jeg hadde ikke følelse i beina, men det er ingen unnskyldning. De nye støvlene er ikke bra, jeg mister følelsen uten å stramme til i det hele tatt. Det skal jeg gjøre noe med, sa 21-åringen til NTB etter målpassering på åpningsdistansen 15 km fellesstart i Soldier Hollow.

Sjanseløs

OL-løypene er knallharde, og da feltet med de beste skøytet unna, hadde hun ingen sjanse til å henge med.

- Jeg gjorde egentlig ikke noe forsøk på å følge, for jeg kjente at jeg ikke hadde krefter nok. Plasseringen min isolert sett er jeg passe bra fornøyd med, det viktigste var likevel gjennomkjøringen. Jeg trengte et løp for å finne tilbake til formen, fortsatte Østfold-jenta.

Hun skulle starte fornuftig, en sprekk i 1800 meters høyde er jevngodt med ødelagt løp. Derfor fikk Stefania Belmondo og russerne kjøre løpet som de ville.

- Jeg fikk aldri opp dampen skikkelig, det gikk i en jevn dur hele veien. Men jeg trengte dette, og skal bli bedre enn 29 neste gang, sa Skofterud.

Fortsatt håp

Tross laber innsats har ikke Skofterud nedjustert ambisjonene.

- Nei, jeg skal til finalen i sprint. Kommer jeg meg gjennom prologen, som jeg faktisk gruer meg skikkelig til, skal jeg være med.



Bomtur for Bjørgen

Mari Bjørgen falt i første bakke og endte på 51. plass, 7.03 bak vinneren Belmondo, i sin OL-debut.

- Forferdelig kjedelig. Jeg hadde ingen sjanse til å styre unna løperen som falt foran meg og endte i løssnøen, sa en skuffet Bjørgen til NTB.

- Jeg kom skikkelig på etterskudd og måtte mase for å finne en brukbar rytme. På førsterunden ble jeg så stiv at jeg hadde lyst til å bryte hele veien. Men jeg fullførte, og det er jeg mest fornøyd med i dag.

Femte sist

Bjørgen endte femte sist av de 55 løperne som fullførte 15-kilometeren. På andrerunden kom hun litt til hektene igjen og karet seg til mål. På et vis.

- Løpet var ødelagt før det kom skikkelig i gang for min del. Jeg hadde forhåpninger om å være med et stykke, men det så ut til å gå så fort der framme at jeg neppe ville klart det særlig lenge uansett, mente Bjørgen.

- Hun skal ha stor ros for at hun ikke ga opp og brøt. Det er utrolig vanskelig psykisk å pine seg rundt en slik løype hvis du ikke har en sjanse i havet. Marit viste at hun er tøff, tross alt, sa landslagstrener Svein Tore Samdal til NTB.

Tøft for treneren

Kvinnetrener Svein Tore Samdal (30) fikk et tøft møte med OL.

- Jeg er selvfølgelig skuffet over dette, men vi skal klare å bearbeide det, sa Samdal til NTB.

- Vi tror at våre forberedelser er bra, men kan jo aldri være sikre på om utlendingene har vært flinkere enn oss. Jeg er ikke bekymret for at høydesatsingen vår har vært feil, sier Svein Tore Samdal.

Hans ambisjon om to løpere blant de 12 beste i alle øvelser, fikk en knekk på direkten.

- Dette var løpet vi på forhånd hadde minst forhåpninger til. Likevel var det i underkant resultatmessig, fortsatte Samdal.

- Dersom vi hadde stilt med vårt beste lag, kunne vi kanskje fått to blant de 12. Hvem hadde gått da? Det hadde vel vært Bente Skari og Anita Moen også.

Siste saker:

 
OL-PROGRAM
Veke M T O T F L S
6 4 5 6 7 8 9 10
7 11 12 13 14 15 16 17
8 18 19 20 21 22 23 24
OL-SENDINGAR RADIO/TV
Veke M T O T F L S
6 4 5 6 7 8 9 10
7 11 12 13 14 15 16 17
8 18 19 20 21 22 23 24
10 SISTE SPORT
PÅ FORSIDA NO
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no