Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Fotball-VM 2002 Sist oppdatert 18:26

Gratis nyhende- brev frå NRK Sport kvar dag:
Meir informasjon
Andre nyhendebrev

Helt på første spark

Japan knekte Tunisia da innbytter Morishima satte ballen i mål første gang han fikk kjenne på den. Kampen var lenge preget av Tunisias ønske om å spille i forsvar.

Publisert 14.06.2002 08:28. Oppdatert 14.06.2002 10:37.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Hallvard Notaker

Fotballdans, scoringer og kaptein Zorro. Se bildene.

Tunisia - Japan: 0 - 2

Det Arne Scheie ville kalt "eventuelt nye seere" som kom til underveis i kampen, må ha trodd at Tunisia var klare for åttedelsfinale og bare skulle trygge ledelsen.

RETT PÅ: Morishima får kjenne på ballen og sender den i mål (Foto: Allsport).
Sannheten var det motsatte. For hvert minutt som gikk, kom afrikanerne nærmere hjemreise, uten at det så ut til å øke angrepslysten. De måtte score tre, men virket uinteresserte, hvis årsaken ikke var Japans vedvarende press.

Japan viste en helt annen energi, og kjørte på fra første minutt. Da innbytter Morishima scoret 1-0, var alt avgjort, men hjemmelaget fortsatte å angripe.

Parmas Hidetoshi Nakata headet inn 2-0 på et nydelig innlegg fra en dribledyktig Nichikawa.

Seier mot Tunisia betydde seier også i gruppe H, og dermed slipper Japan å møte Brasil i åttedelsfinalen. Nå venter i stedet Tyrkia.

Junichi Inamoto, som har vært Japans beste i de to tidligere kampene, fikk hvile fra pause. En annen utenlandsproff utmerket seg i Arsenal-reservens fravær. Feyenoords Shinji Ono imponerte i 2.omgang.

NRK.no fulgte kampen

MODERNE DANS: Junichi Inamoto tar tak på midtbanen (Foto: Jim Bourg/Reuters).
SLUTT
90 min: Ben Achour avslutter TUnisias VM-deltakelse med et susende skudd i nettveggen fra 20 meter.
88 min: Frispark i god posisjon til Tunisia. Badra sender en lompe høyt opp, langt vekk og ut over sidelinjen.
85 min: Japan vil ha flere mål og forsetter angrepsfotballen. Godt skudd av Ono fra 16-meteren. Feyenoord-spilleren har vært god etter pause.
79 min: Frispark til Tunisia på hjørnet av 16-meteren, etter litt frem og tilbake foran mål, kommer en avslutning på et slags brassespark, men ballen til side for mål.
MÅL! 75 min: Hidetoshi Nakata henger i lufta foran mål og header et innlegg inn via keeper.
74 min: Tunisia flytter flere spillere fremover, uten at det fører til noen storm mot Japans mål.
67 min: Tunisia på kontring. Jaziri kommer seg helt inn i feltet, men skuddet blokkeres.
66 min: Ono felles på 30 meter, nok et frispark til Japan. Hidetoshi Nakata sender igjen ballen langt over.
65 min: Ono med farlig heading på innøvd frisparktrekk der Japan sender ballen over feltet på tvers, før den sendes samme vei tilbake til Ono. God redning av Boumnijel.
57 min: Nydelig japansk langpasning til Suzuki, men kontringen stopper opp. Japan beholder presset helt til de gir Tunisia ballen ved å lage frispark.
54 min: Tunisia triller ballen pent på midten, men kommer ikke nærmere de tre målene de nå trenger.
53 min: Tunisias keeper er utspilt, og innbytter Morishima skyter igjen - denne gang i stolpen. Godt bytte av Japan!
52 min: Tunisia angriper fortsatt med få spillere, enda de nå er blitt straffet for å slippe Japan inn i feltet.
MÅL! 48 min: Innbytter Morishima setter ballen i mål fra 11 meter. Mannens første ballberøring! Japan leder nå gruppa og slipper å møte Brasil i åttedelsfinalen, men får Tyrkia.

PAUSE

TAKLING: Koji Nakata kjemper med Tunisias Mourad Melki, og vinner (Foto: Jim Bourg/Reuters).
45 min: Tunisia styrte de to siste minuttene av omgangen, Japan de 43 første.
45 min: Tunisias Trabelsi fører ballen inn i feltet, faller og vil ha straffe. TV-bildene viser at han får en puff, men filmer.
44: Tunisia får to cornere på rad, og får en av kampens få store sjanser når Badra stusser ballen så vidt forbi lengste stolpe. Tunisia gode på hodet.
38 min: Tunisia spiller som om de alt er videre og bare rir på ledelsen. Jaziri kommer til en sjelden tunisisk avslutning.
37 min: Farlig corner bokses ut. Nakata fyrer av enda et langskudd, denne gangen fem meter over mål.
35 min: Tunisia stormer i angrep... med to spillere!
34 min: Yanagisawa skyter godt fra 25 meter, keeper tar det, men må vise frem en skikkelig redning.
27 min: Nakata mislykkes med et nytt frispark fra 20 meter. Muren igjen.
23 min: Japan har tre cornere på to minutter, men slår kort på de to første og roter bort den tredje, som er av det tradisjonelle slaget.
20 min: Kampen er ikke noe fyrverkeri. Japan står for det som er av angrepsunderholdning.
15 min: Frisparket igjen i muren.
14 min: Toda felles og Japan får igjen frispark på sin høyreside. Avstand: 22 meter.
12 min: Japansk frispark fra 30 meter. Skuddet rett i muren.
5 min: Japan er kjempetent og holder et høyt tempo.
1 min: Kampen er i gang

Før kampen

Japan går videre med uavgjort, mens Tunisia har en teoretisk mulighet hvis de vinner og får hjelp av resultatet i den andre kampen.